Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:32

Η Πρέβεζα τίμησε τους τοπικούς της Αγίους

599 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2021, 1:48 μμ | 0 σχόλια

Με αυξημένα μέτρα προστασίας από τον covid 19 και χωρίς λιτάνευση της Εικόνας η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης τίμησε τους τοπικούς της Αγίους.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις οι οποίες τελέστηκαν στον Αγιο Χαράλαμπο ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου με τον εσπερινό και κορυφώθηκαν την Κυριακή με τον όρθρο και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις οποίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος και παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το έργο και τη δράση των τοπικών Αγίων οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του χριστιανισμού όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την οικουμένη.
Άγιοι που είτε πέρασαν από την Πρέβεζα ή συνέδεσαν το όνομά τους με αυτή ( όπως ο Απόστολος Παύλος, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Άγιος Αττικός, ο Άγιος Δονάτος , ο Άγιος Αλκίσων, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός , ο Άγιος Χρήστος ο Πρεβεζάνος και αρκετοί ακόμη) “ έχτισαν” το άσειστο τείχος της χριστιανικής πίστης , αποτελώντας ελπίδα και παρηγοριά στις χαρές και τις λύπες των κατοίκων της περιοχής μας στο πέρασμα του χρόνου.

ΠΗΓΗ-φωτό: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα