Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:54

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Κάλεσμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

475 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2021, 8:14 πμ | 0 σχόλια

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας
Για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7.οο,μ.μ. από την Πλ. Κιλκίς.
Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες! Πίσω από την «κουρτίνα» της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, διαλύει παντελώς το δημόσιο σύστημα υγείας, παραδίνει στους εργολάβους πληρώνοντας αδρά, τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο, στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους κάτω από τα όρια της επιβίωσης και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις “εργασιακές ανατροπές του αιώνα”. Αξιοποιούν την πανδημία, για να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας, να ενοχοποιήσουν τη λαϊκή πάλη, να απαγορεύσουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων, όπως έκαναν πέρυσι την πρωτομαγιά, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, σε κάθε αγωνιστική έξαρση.
Εκ των πραγμάτων, ο φετινός γιορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην εργατική – λαϊκή πάλη για μόρφωση και εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή, για την απόρριψη κάθε αντεργατικού – αντιλαϊκού νόμου, για την καταδίκη κάθε αστικού κόμματος, που με το μαστίγιο ή το καρότο στερεί από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους τον πλούτο που παράγουν.
Οι μεγάλοι αγώνες, όπως στο λιμάνι του Πειραιά, στους διανομείς της «e-food», στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, αλλά και στις πρόσφατες αγωνιστικές διεκδικήσεις στην Άρτα, των συμβασιούχων στο νοσοκομείο της Άρτας, των οικοδόμων, της ΔΕΔΔΗΕ, των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των αυτοαπασχολούμενων, δείχνουν πως οι εργαζόμενοι, με όπλα τους την οργάνωση, τον αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη, μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να αδρανοποιήσουν αντεργατικούς νόμους, δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν να «βάλουν στον γύψο» την εργατική – λαϊκή πάλη. Μπορούν να αποτελέσουν τα ρυάκια του εργατικού – λαϊκού ποταμιού που θα πλήξει τα θεμέλια της ταξικής εκμετάλλευσης.
Ο,τι κέρδισε διαχρονικά ο εργαζόμενος λαός, το κέρδισε ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα, κόντρα στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και την εργοδοσία. Η Ιστορία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με αγώνες ενάντια στους εκμεταλλευτές, στην οικονομική κυριαρχία και την πολιτική εξουσία τους.
Σ’ αυτόν το δρόμο διαδηλώνουμε, τη λαϊκή απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Καμιά συμμετοχή στις σχεδιαζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κανένας Φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα