Σάββατο, 27/11/2021 | 17:16

Σπύρος Κόκκαλης: Από την αρχή της Πανδημίας μέχρι σήμερα, παράδειγμα προς μίμηση η Πρέβεζα!

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2021, 12:37 μμ | 0 σχόλια

Πανελλαδική απεργία στην εστίαση έχουν κηρύξει για την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) επισημαίνει ότι πλέον βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Σπύρο Κόκκαλη, μας τόνισε ότι και τα καταστήματα της Εστίασης στην Πρέβεζα, συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία του κλάδου αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε και για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην εστίαση και κατά πόσο οι καταστηματάρχες αλλά και οι πελάτες των καταστημάτων της περιοχής μας τηρούν τα όσα προβλέπονται.

“Η απεργία είναι μία μέρα, η Πανδημία του κορονοϊού όμως συνεχίζεται…”

μας είπε με νόημα ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Οι Επαγγελματίες της εστίασης στην Πρέβεζα σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από την αρχή της Πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ αναφορικά με τη συνέπεια των πολιτών αναφέρθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών που έχει η περιοχή μας σε πανελλαδική κλίμακα που ξεπερνά το 65% του πληθυσμού.

“Με τους πελάτες μας γνωριζόμαστε καλά και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για τη συνέπεια που δείχνουν σε όλα όσα προβλέπονται και δεν μας δημιουργούν προβλήματα, αλλά ούτε κι εμείς σε αυτούς. Θεωρώ οτι μόλις περάσει αυτός ο δύσκολος χειμώνας θα χαμογελάσουμε και πάλι και αυτή τη φορά το χαμόγελό μας θα έχει διάρκεια” υπογράμμμισε ο Σπύρος Κόκκαλης και προκειμένου να απαλλαγούμετ ο συντομότερο δυνατό από τον κορονοϊό προτείνει στον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει άμεσα!

Βέβαια ο πρόεδρος των καταστημάρχων υγειονομικού ενδιαφέροντος διατύπωσε και μία ένσταση με τη μορφή παραπόνου: “Για τους ελέγχους θέλω να πω ότι πολύ σωστά να συνεχίζονται αλλά όχι το κύριο βάρος να πέφτει στον καταστηματάρχη. Τιμωρείται με χιλιάδες ευρώ ο καταστηματάρχης που είναι εμβολιασμένος, ενώ ο πελάτης που είναι ανεμβολίαστος τιμωρείται με 300 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι άδικο.”


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ

«Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Επίδοση ψηφίσματος την ίδια μέρα στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00. Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας», επισημαίνει η ΠΟΕΣΕ.

Τα αιτήματα του κλάδου της εστίασης, όπως τα παραθέτει η ΠΟΕΣΕ, είναι τα εξής
Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
Επιπλέον, η ΠΟΕΣΕ προτείνει τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας ή Επιμελητηρίου Εστίασης και την επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα