Σάββατο, 09/12/2023 | 06:44

Πρέβεζα: Αρχαιρεσίες στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

520 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2021, 4:09 μμ | 0 σχόλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ,ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ
– ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 15.00-20.00 ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ
-ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 15.00-20.00 ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
-ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 11.00-19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
-ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΣΤΙΣ 12.00-19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
(Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος).
Εργαζόμενη,εργαζόμενε
Γνωρίζουμε καλά ποια ήταν η τύχη όποιου συναδέλφου έμεινε μόνος του και ανοργάνωτος όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν,η εντατικοποίηση της δουλειάς και η εκμετάλλευση χτύπησαν κόκκινο,η ανασφάλεια μεγάλωσε.
Τώρα ξέρουμε…
Κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία βάζουν τη ζωή και την υγεία μας στη ζυγαριά του κόστους οφέλους και μοναδική τους έγνοια είναι το πώς θα εξοικονομούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για τους επενδυτές.Έχουν αφήσει αθωράκιστο το Δημόσιο σύστημα Υγείας,δε λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς,δε λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε μεταφορές,σχολεία.
Τώρα ξέρουμε…
Το να κάνουμε υπομονή για το καλό της επιχείρησης και να θυσιάζουμε τις δικές μας ανάγκες κάθε φορά δίνει την ευκαιρία στους μεγαλοεργοδότες και στις κυβερνήσεις τους, που προσκυνούν τα κέρδη, την ελεύθερη αγορά, να δυναμώνουν την επίθεσή τους κάθε φορά σε βάρος μας.Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι τους επιβάλλει το να τσακιστούν παραπέρα τα δικά μας δικαιώματα.
Καινούριο δεν είναι να περιγράφει κανείς μόνο τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.Η δουλειά-λάστιχο με ημερομηνία λήξης,οι απολύσεις ,η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα,η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι καταστάσεις που καθημερινά ζούμε όλοι μας.Κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης.Ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη πάτησε σε προηγούμενους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες,επιβάλλει τον κατώτερο μισθό σε άθλια επίπεδα,υπονομεύει τις ΣΣΕ,καταργεί το 8ωρο,επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες,επιβάλλει το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών,καταργεί οριστικά την Κυριακάτικη Αργία και εμπεριέχει ένα σωρό ακόμη αντεργατικών διατάξεων.
Με την οργανωμένη πάλης μας στους χώρους δουλειάς μπορούμε να ακυρώσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους,μπορούμε να πετύχουμε να μείνει στα χαρτιά ο ν. Χατζηδάκη.Το απέδειξαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ε FOOD,των εργατών στο λιμάνι του Πειραία που υποχρέωσαν τον επιχειρηματικό κολοσσό της COSCO να υποχωρήσει.
Υπάρχουν στιγμές που η δύναμή μας σμπαραλιάζει τους νόμους τους,παραμερίζει την κρατική καταστολή και τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης.Ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων μέσα από το Σωματείο ήταν αυτός που…
– Διεκδίκησε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους σε super-market,FOPPEN και άλλους χώρους δουλειάς.Διεκδίκησε συμβάσεις αορίστου χρόνου ενάντια στις ολιγόμηνες επιχειρησιακές συμβάσεις που επιβάλλει η εργοδοσία.
-Οργάνωσε την πάλη των εργαζομένων σε JUMBO-super-market για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.
-Ήρθε σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία και διεκδίκησε την επαναπρόσληψη συναδέλφων σε FOPPEN-super market,Preveza Marina κ.α.
-Ένωσε τη φωνή του με γιατρούς και υγειονομικούς για προσλήψεις προσωπικού,για τη θωράκιση του Δημοσίου συστήματος υγείας μέσα στην πανδημία.
-Υπερασπίστηκε,μαζί με άλλα συνδικάτα τη λαική κατοικία,πάλεψε ενάντια σε πλειστηριάσμούς, χαράτσια και τη φοροληστεία.
-Οργάνωσε την πάλη των εργαζομένων μπροστά σε Απεργίες(του περασμένου Νοέμβρη και του Μάη ενάντια στο ν. τερατούργημα Χατζηδάκη),συμμετείχε μαζικά στον περσινό αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου σπάζοντας τον αυταρχισμό και τις κυβερνητικές απαγορεύσεις.
Σωματείο δυνατό,σημαίνει σωματείο μαζικό που λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες και στέκεται αταλάντευτα μπροστά στην εργοδοσία για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Διεκδικούμε…
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.7ωρο-5ήμερο-35ωρο.Κατάργηση των νόμων που προωθούν την ελαστική εργασία.Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
-Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη.
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
-Κατάργηση όλων των νόμων που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική,σ τις απεργίες και επιβάλλουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και απολύσεις συνδικαλιστών.
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους,εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.Έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων που διστάζουν να εμβολιαστούν.
-Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
-Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις προσωπικού,ενίσχυση των ΜΕΘ και άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
Η αντεπίθεση μας περνάει μέσα από τη δική σου οργάνωση στο Σωματείο.
ΥΓ.Αύριο,Τετάρτη 17 Νοέμβρη, Συμμετέχουμε μαζικά στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων των Σωματείων για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου,στις 17.30 στο Μνημείο Ηρώων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα