Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:10

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας : Αγώνας για δημόσιο-δωρεάν σχολείο

584 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/11/2021, 9:26 μμ | 0 σχόλια

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας
Διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος,
ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας…
Αντόνιο Ματσάδο
Συνεχίζουμε τον αγώνα για το Δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους!
Ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν έχει σταματήσει! Όλοι αντιλαμβανόμαστε την «αμηχανία» και τον θυμό που επικρατεί μπροστά στη σιωπή της Ομοσπονδίας τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία του κλάδου, όλο το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την αντίθεση της απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αξιολόγηση του δημόσιου σχολείου. Παράλληλα η επίθεση από μεριάς του Υπουργείου συνεχίζεται με:
Τις συγχωνεύσεις 1.000 περίπου τμημάτων, μέσα στον Οκτώβρη, και τις υποχρεωτικές υπερωρίες έως πέντε ώρες, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» του «κόστους» του δημόσιου σχολείου, διαμορφώνοντας εν μέσω πανδημίας τμήματα 28 μαθητών και αφήνοντας στην ανεργία χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους μας,
Τις υποχρεωτικές αναθέσεις και την ένταξη των εκπαιδευτικών σε ομάδες δράσης για την αξιολόγηση από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων τους.
Την έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης του νέου κύματος πανδημίας στα νοσοκομεία, τους χώρους εργασίας και τα σχολεία, με επίκληση πάλι της «ατομικής ευθύνης» και με μοναδικό «όπλο» την στοχοποίηση των ανεμβολίαστων και την εφαρμογή ολοκληρωτικής έμπνευσης πρωτοκόλλων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο αγώνας εναντία στην αξιολόγηση συγκρούεται με τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, ΕΕ, ΟΟΣΑ και κεφαλαίου για ένα σχολείο φθηνό και εμπορευματοποιημένο. Η αξιολόγηση αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών, εργαλείο βαθμολογικής- μισθολογικής καθήλωσης και τελικά απολύσεων. Γι’ αυτό αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και την κ. Κεραμέως με πρωτοφανή αυταρχισμό και δικαστικές παρεμβάσεις της «Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».
Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ βρήκαν στήριγμα στη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ ,που με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της απεργίας- αποχής στην τελευταία ΓΣ προέδρων, άφησαν μετέωρους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Η ΔΑΚΕ εξαρχής είχε θέσει εαυτόν ενάντια στην απεργία-αποχή ενώ τα ΣΥΝΕΚ, αφού εκμεταλλεύτηκαν για μικροπολιτικούς λόγους την αντίδραση του κλάδου, συνέβαλαν στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της απεργίας- αποχής στη ΓΣ των προέδρων και καταθέτουν τώρα «ενιαίο κείμενο», με το οποίο συναινούν στην ουσία στην Αξιολόγηση.
H σιωπή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) βδομάδες τώρα, λειτουργεί ως το άλλο χέρι του Υπουργείου, επιχειρώντας να βάλει ταφόπλακα στον αγώνα μας για την ανατροπή του νόμου για την αξιολόγηση.
Η αξιολόγηση έχει πεθάνει ηθικά και έχει καταρρεύσει ιδεολογικά για το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού κόσμου. Είναι ένας άταφος νεκρός. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί, με τη συντριπτική συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή, τους 100.000 απεργούς και τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα την 11η Οκτωβρίου απέδειξαν ότι μπορούν να γράψουν ιστορία και να ανατρέψουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, κόντρα σε κυβερνήσεις και γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αφήνουν τον κλάδο ακάλυπτο χωρίς σαφές αγωνιστικό σχέδιο και προοπτική νίκης.
Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν με όλα τα μέσα. Με σχέδιο και πρόγραμμα για να μπορούμε να νικήσουμε! Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι «νόμιμοι» ή «παράνομοι». Είναι ΔΙΚΑΙΟΙ!

Προτείνουμε-καλούμε:
– την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξουν την απεργία-αποχή.
– το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας
• να ακολουθήσει το παράδειγμα των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που προτείνουν επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής με εξώδικο στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης. (Με την επαναπροκήρυξη πιέζονται έμπρακτα οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών. Ήδη 6 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κάνουν μια νέα αρχή προκηρύσσοντας ξανά την απεργία-αποχή, λαμβάνοντας μέτρα για την υπέρβαση των νομικών εμποδίων, ανοίγοντας δρόμο για την αγωνιστική έκφραση του κλάδου και με αυτόν τον τρόπο).
• Να καλέσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και να προπαγανδίσει από τώρα τη Γενική Συνέλευση, καθώς η ΟΛΜΕ έχει ήδη πάρει απόφαση για συνέλευση προέδρων στις 27/11 (βάσει του Άρθρου 34 του Καταστατικού της ΟΛΜΕ).
– Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν με παρατεταμένο, πολύμορφο κι αποφασιστικό αγώνα (απεργία, συλλαλητήρια, επαφές με γονείς, εργατικά σωματεία κ.ά.) τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και συνολικά την αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική και τον νόμο Χατζηδάκη.
– Παράλληλα τασσόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και παλεύουμε για:
• κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων- κάλυψη όλων των κενών και μαζικούς διορισμούς.- για ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος υγείας, με προσλήψεις, με δημιουργία νέων επαρκών ΜΕΘ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας- για δωρεάν rapid test. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και τασσόμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα και την τιμωρητική στάση της κυβέρνησης που προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της πίσω από τον «εμφύλιο» εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων.

Ενημερώνουμε ότι:
Οι ενέργειες του προγραμματισμού για τις ομάδες δράσης, στόχους, σχέδια δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10η Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση, γίνονται μόνο από τους Διευθυντές.
Το ΥΠΑΙΘ, με νέα εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Ο Προγραμματισμός αφορά αποκλειστικά το Διευθυντή και όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ:

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει με τον συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Για να υπάρξει αγωνιστική συνέχεια και να βρουν στήριγμα οι πραγματικές διαθέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, που παρά τις αυταρχικές πιέσεις και την απογοήτευση από τη στάση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, απορρίπτει την αξιολόγηση τους και δεν θέλει να υποκύψει, απαιτεί την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και αναζητεί δρόμους αντίστασης , καθώς βρίσκεται σε κίνδυνο το δημόσιο σχολείο, ο ρόλος και η εργασία του εκπαιδευτικού.

Η κυβέρνηση θέλει να κάνει τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της δικά μας αδιέξοδα, τόσο στην παιδεία, όσο και στην κοινωνία.
Δεν θα της περάσει!
Αντιστεκόμαστε! Δίνουμε τη μάχη για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία!
Για την ήττα της κυβέρνησης και κάθε απόπειρας να δοθεί συνέχεια στην πολιτική της.

11-11-2021

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα