Πέμπτη, 25/04/2024 | 18:49

Καλώς ήρθες Νοέμβρη-Καλές Ανατροπές για το καλύτερο -του Σπύρου Πλέουρα

778 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/11/2021, 9:45 πμ | 0 σχόλια

Καμία σχέση ο Οκτώβρης του 2021 με τον Οκτώβρη του 2020. Ο φετινός Οκτώβρης σώνει και καλά να μας βάλει με το ζόρι βρε παιδί μου σε χειμωνιάτικο mood.

Βροχές, κρύα, υποχώρηση της θερμοκρασίας και καλά ότι πάμε για χειμώνα. Ο Νοέμβρης που μόλις ήρθε και καλώς ήρθε ήταν πάντα ένας μεταβατικός μήνας, όμως ιστορικά συγκεντρώνει πάνω του την προσοχή για τον Νοέμβρη του 1973, που ο λαός μας έριξε την χούντα. Εποχές που κηλίδωσαν τη δημοκρατία μας που τελικά νίκησε τον φασισμό και τους φασίστες.
Με τον φασιμό όμως ποτέ δεν τελειώσαμε, πάντα υπάρχει το αυγό του φιδιού που τρέφεται κι εκεί θα πρέπει πάντα να εστιάζουμε και να μην το αφήνουμε να τραφεί.

Ο Φασισμός δεν είναι οι άλλοι, είχε πει ο Μάνος Χατζηδάκης για αυτό απαιτείται μια συνεχής πάλι, ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Νοέμβρης 2021 και τα μαντάτα από τον Κορονοϊό και το πως κινείται στη χώρα μας, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Οι συνομωσιολόγοι θα βρίσκουν πάντα απίθανους τρόπους και κάποιοι τσιμπάνε και μπαίνουν στην κατηγορία των αρνητών.

Ο Νοέμβρης τουλάχιστον στο δικό μας τόπο, ήταν ο μεταβατικός μήνας που σε έβαζε σε Χριστουγεννιάτικο mood σιγά-σιγά. Από εδώ το πήγαινε, από εκεί το πήγαινε, μόλις τέλειωνε η γιορτή του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, θυμάμαι ξεκινάγαμε τότε στην Πρωτεύουσα της Αχαίας και λέγαμε, φθάνουν και τα Χριστούγεννα όπου να’ναι.

Ας είναι γλυκός, ας μην έρθει η αβάσταχτη κακοκαιρία από Νοέμβρη. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου και ακολουθεί ο Χειμώνας που έρχεται με το δικό του τρίμηνο.

Δεν λέω να μην υπάρχουν βροχοπτώσεις, να υπάρχουν μέχρι το σημείο όμως που είναι χρήσιμες, ευεργητικές, όχι καταστροφικές. Όχι ακραία φαινόμενα δηλαδή.

Καλό μήνα σε όλους και σε όλες!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα