Πέμπτη, 20/01/2022 | 15:16

Δήμος Πρέβεζας: Ειδοποίηση για την εκταφή οστών

378 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2021, 2:45 μμ | 0 σχόλια

ΘΕΜΑ : « ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΟΣΤΩΝ »

Έχοντας υπόψη ότι :
1. Σύμφωνα με τον εν ισχύ κανονισμό κοιμητηρίου ο οποίος έχει εγκριθεί με την υπ.αριθμ. 198/2004 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πρέβεζας στο άρθρο 5 , παρ. β προβλέπεται ότι «Από την ημερομηνία έγκρισης του παρόντος κανονισμού η παραχώρηση τάφων στα κοιμητήρια του Δήμου θα είναι τριετούς ή πενταετούς (σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού) χρήσης….»
2. στο άρθρο 8, παρ. β προβλέπεται ότι «Η ανακομιδή των νεκρών γίνεται όταν λήξει η τριετία ή πενταετία και απαιτείται η παρουσία των συγγενών του νεκρού, χωρίς άλλη ειδοποίηση από αυτή της ταφής. Εάν δεν προσέλθουν ή σε περίπτωση άρνησής των να προβούν στην εκταφή, αρκεί η παρουσία ενός μόνο. (……………). Η ανακομιδή των νεκρών γίνεται με την επιμέλεια της υπηρεσίας των Κοιμητηρίων. » & τέλος ότι
3. η ταφή του εκλιπόντος έγινε τα έτη 2004 έως 2008 σε νέα θέση

σας καλούμε εντός 30 ημερών όπως προσέλθετε στο Γραφείο Κοιμητηρίων, στο κτίριο της Παλαιάς Λαϊκής Αγοράς (γραφείο 16) , προκειμένου να αιτηθείτε εκταφή τού σεβαστού μέλους της οικογένειας σας.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το κόστος εκταφής αλλά και το κόστος εναπόθεσης των οστών στο οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου θα είναι μηδενικό για χρονική περίοδο 5 ετών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα