Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:17

Π.Ε. Πρέβεζας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

548 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2021, 2:33 μμ | 0 σχόλια

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κίνδυνων και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων-Κατολισθήσεων- Χιονοπτώσεων έτους 2021»

Στράτος Ιωάννου: «Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την άριστη συνεργασία και την υψηλή ετοιμότητά τους στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Θέλω, όμως, ιδιαίτερα, να συγχαρώ τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως η ΛΕΚ Πρέβεζας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου, οι οποίες προσφέρουν ανιδιοτελώς πολύτιμες υπηρεσίες»

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους αλλά κυρίως για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα από τις πρώτες βροχοπτώσεις, χωρίς αυτό να αποκλείει πιθανά μελλοντικά προβλήματα, καθώς οι υποδομές που υπάρχουν έχουν σχεδιαστεί προ της κλιματικής αλλαγής και δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Εντούτοις, υπάρχει υψηλή ετοιμότητα από την πολιτική προστασία και τους συνεργαζόμενους φορείς και σχέδια αντιμετώπισης που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

?

?

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένους καθαρισμούς σε ρέματα και ποταμούς και αποστραγγιστικούς αύλακες προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα στον Αχέροντα έχει γίνει εντατική δουλειά καθαρισμού όλο το καλοκαίρι, αλλά και ενίσχυση των αναχωμάτων, όπως επίσης έχει καθαριστεί ο Λούρος, ο Καρυδάς και ο Αρέθωνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στην εντυπωσιακή διασωστική άσκηση που πραγματοποίησε στο Στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, την 5η ΕΜΑΚ και το Πυροσβεστικό σώμα, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος ERMIS (Earthquake Disasters Management Integrated System). Σημείωσε δε ότι επρόκειτο για μια εξαιρετική άσκηση, όχι μόνο σε επίπεδο Ηπείρου αλλά και σε πανελλήνια κλίμακα.
Η άσκηση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, είχε ως αντικείμενο τον απεγκλωβισμό θυμάτων από καταρρεύσεις κτιρίων κατόπιν ισχυρής σεισμικής δόνησης και στόχο είχε την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την αποτελεσματικότητα των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου. Παρακολούθησαν την άσκηση ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, αντιπεριφερειάρχες, ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτριος Κοντογιάννης, διοικητές των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Ηπείρου και εκπρόσωποι του Στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο κ. Δ. Μπούσιος Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας, ο κ. Δ. Κοντογιάννης Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ηπ./ Δυτ. Μακ. & Νήσων, ο κ. Ν. Παππάς Πρ/νος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, ο κ. Κων/νος Σιώρος Δ/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο κ. Δ. Τσουμάνης από το Γρ. Δ/τικης Υποστ. ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου, ο κ. Αθ. Μικρούλης Δ/της Π.Υ. Ν. Πρέβεζας, ο κ. Γ. Γκούμας Δ/της Π.Υ. Πρέβεζας, ο κ. κ. Β. Γιάννος Δ/της της Π.Υ. Πάργας, ο κ. Ευ. Μπαλατσός Δ/της της Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο κ. Κωστούρος Αργύριος Δ/της MY FOB/ΑΚΤΙΟΥ, ο κ. Γ. Γκαρτζονίκας Δ/ντης Επιχειρήσεων MY FOB ΑΚΤΙΟΥ, ο κ. Κων/νος Σούγκας Υπολ/χης Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο κ. Π. Παπαδόπουλος Δ/της ΚΛΗ/Β΄ Λ/Τ Πάργας, ο κ. Δ. Σκανδάλης Δ/της Νοσοκομείου Πρέβεζας, η κα Ε. Δρόσου από την Τ.Υ. Νοσοκομείου Πρέβεζας, η κα Ελένη Αθανασούλα Δ/ντρια της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας, η κα Μέγα Αλεξάνδρα από την Εγνατία Οδό Α.Ε.- Διαχείριση Υποθ/σιας Σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, ο κ. Γ. Μπιγέρης από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε.- Αναδ. Συντήρησης Λειτουρ. Υποθ/σιας Σήραγγας, από τις εθελοντικές οργανώσεις ο κ. Β. Ράπτης Πρόεδρος ΛΕΚ Πρέβεζας, η κα Δήμητρα Ευθυμίου, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλακίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα