Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:13

Πρέβεζα: Πολιτιστικές χρήσεις στον Άγιο Γεώργιο-Στην τελική ευθεία το διοικητήριο στον Άγιο Ανδρέα

572 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2021, 3:30 μμ | 0 σχόλια

Συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου πολιτισμού, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιο γιαννάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, της περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έκανε δηλώσεις και για τα κάστρα της Πρέβεζας.

“Επισκεφθήκαμε το κάστρο του Αγίου Γεωργίου όπου πάντα με τη συνεργασία της Περιφέρειας και την πρωτοβουλία που πήρε ο περιφερειάρχης να συννενοηθεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου εθνικής άμυνας και το ΤΕΦΑ, σκεφθήκαμε και αποδέχθηκα με πολύ χαρά την πρόταση του Περιφερειάρχη, να συνεργαστούμε προκειμένου στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου, να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές των κτιρίων προκειμένου να φιλοξενηθούν πολιτιστικές χρήσεις και η στέγαση της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων. Σταματήσαμε στο χαμάμ όπου μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας αποκαθίσταται οπότε η πόλη αποκτά έναν πολιτιστικό χώρο που μπορεί να έχει και ανταποδοτική σημασία για τους κατοίκους της πόλης. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και ο δήμαρχος Πρέβεζας στον οποίον έχει ήδη παραχωρηθεί ο χώρος και έχει δρομολογήσει ήδη κάποια πράγματα για το κάστρο του Παντοκράτορα. Το υπουργείο πολιτισμού μπορεί και θα δώσει προδιαγραφές για τις μελέτες και προφανώς η αρμόδια εφορεία αρψαιοτήτων θα παρακολουθήσει και θα επιβλέψει τις εργασίες οι οποίες θα γίνουν, όπως και θα αποτελεί τον σύμβουλο του δήμου στην πορεία εκπόνησης των μελετών.” υπογράμμισε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε άλλο σημείο η κ. Μενδώνη τόνισε ότι ο κυβερνητικός βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, έχει συμβολή σε όλα όσα σχεδιάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε: “θέλω να ευχαριστήσω την κυρία υπουργό για τη βοήθεια και τη συνεργασία που έχουμε. Θέλω να προσθέσω ότι για τη βοήθεια που έχουμε στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα – εκεί που ξέρετε ότι θα γίνει το Διοικητήριο, το έχουμε πάρει ήδη από το ΤΕΦΑΑ αυτό-. Περάσαμε τις διαδικασίες μπαίνουμε στις τελικές για να αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά να γίνεται το διοικητήριο της Πρέβεζας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου αφού ευχαρίστησε την υπουργό που είναι πάντα δίπλα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην Ήπειρο και δίνει άμεσα λύσεις , δήλωσε: ” Η δέσμευσή της για την Unesco, η σύσταση της επιτροπής είναι ένα πολύ σημαντικό στοχείο που πρέπει να κρατήσουμε. μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα κατατεθεί ο φάκελος για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα με τις διορθώσεις που μας είχε υποδείξει το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο) και όπως συζητήσαμε με την υπουργό για να συζητηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται για να καλύψουμε το χρόνο που χάθηκε λόγο κορονοϊού. ”

Ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης καλωσόρισε την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή η επίσκεψή της στην Πρέβεζα.

“Η επίσκεψη της κυρίας υπουργού ήταν καθαρά ουσιαστική και γόνιμη και φεύγοντας από την Πρέβεζα, ένα μεγάλο λιθαράκι θα μείνει στην πόλη μας.” είπε ο κ. Γιαννάκης, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, επισήμαναν στην υπουργό την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα