Πέμπτη, 18/04/2024 | 07:48

Με παρέμβαση του Στέργιου Γιαννάκη, λύση στο ζήτημα των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία!

637 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2021, 10:33 πμ | 0 σχόλια

Με σκοπό την άμεση και αποτελεσματικότερη λύση στο θέμα των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία που έπληξε τον Ν. Πρεβέζης στις 26 Αυγούστου 2021, ο Βουλευτής Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης συνεργάστηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο, με θετικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την βροχόπτωση – ανεμοθύελλα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας και αφορούσαν κυρίως μηδικές καλλιέργειες, καλλιέργειες καλαμποκιού αλλά και ελαιοκαλλιέργειες, όπως επίσης και λίγες εκτάσεις οπωροκηπευτικών, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 41 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 112 δηλώσεις ζημιάς.
Το έργο των εκτιμήσεων από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες έχει ήδη ολοκληρωθεί για όλες τις καλλιέργειες και στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς μετά και της επεξεργασίας των στοιχείων από το αρχείο ΟΣΔΕ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται πλέον από τον ΕΛ.Γ.Α ξεκινούν την ίδια χρονιά που προξενήθηκε η ζημιά και ολοκληρώνονται τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, σε αντίθεση με το παρελθόν που αυτές ολοκληρώνονταν στα τέλη του επόμενου έτους μετά τη ζημιά, δηλαδή σχεδόν 17 μήνες μετά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα