Τρίτη, 23/04/2024 | 13:32

Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας: Τον “θλιβερό” Σωτηρόπουλο, “Ισοπέδωσε” ο Δήμαρχος!

1229 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2021, 4:00 μμ | 0 σχόλια

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Κι ενώ ο πρόεδρος του τμήματος Γιάννης Σωτηρόπουλος, βρίσκονταν στην Πρέβεζα και το… Ψαθάκι, έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τους φορείς της Πρέβεζας και δε συμμετείχε δια ζώσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά προτίμησε να συμμετάσχει με… Τηλεδιάσκεψη.

Στην αρχή ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε μία τοποθέτηση που προκάλεσε θλίψη, εξηγώντας ότι υπάρχουν δύο τρόποι να κλείσει ένα τμήμα, ο ένας είναι να τον καταργήσει το υπουργείο και ο άλλος να φύγουν οι καθηγητές και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Τι μας είπε δηλαδή ο Σωτηρόπουλος; Αφού το υπουργείο δεν κλείνει το τμήμα στην Πρέβεζα, επιχειρούν να το κλείσουν καθηγητές;

Άρχισε να κάνει ιστορική αναδρομή στο τμήμα και να μιλά για το παρελθόν, εκνεύριζοντας με την απάθειά του, τους εκπροσώπους φορέων: “Καραγκιόζη”, “Αλήτη”, “έλα να γνωρίσεις τη φιλοξενία Παλιών Πρεβεζάνων” ήταν ορισμένα από αυτά που ακούστηκαν.

Ο ίδιος έμοιαζε να ζει σε άλλο… κόσμο, αμετανόητος, μη βλέποντας ότι όχι μόνο η διάσωση του τμήματος στην Πρέβεζα, η περαιτέρω ενίσχυσή του, αλλά και η έλευση νέου τμήματος από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα Ιωάννινα, συγκεντρώνουν συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες.

Με ευγενικό τρόπο, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης, του ζήτησε να μην αναφέρεται στο παρελθόν, αλλά στο σήμερα. Αυτός εξακολουθούσε να κάνει αναφορά στο παρελθόν αγνοώντας την ευγενική προτροπή του Δημήτρη Καραμανίδη.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη καταλυτικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος με ευγενικό αλλά “ισοπεδωτικό” τρόπο δεν του άφησε περιθώρια να αναφέρεται στο παρελθόν και να αποφεύγει να μιλήσει για το σήμερα, αναφορικά με το Πανεπιστημιακό τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας.

“Αυτό που θέλουμε όλοι μας εδώ στην αίθουσα είναι να αποσυρθεί αυτή η απόφαση που λέει ότι το τμήμα πάει στα Γιάννενα. Πρέπει να ξανακάνετε συνέλευση και στη συνέλευση να έρθουμε κι εμείς ως φορείς και να αποσύρεται αυτό που περάσατε ως μεταφορά στα Γιάννενα” είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε χειροκρότημα από κόσμο της αίθουσας.

Ο Σωτηρόπουλος, εκτός τόπου και χρόνου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αναφερθεί ξανά στο παρελθόν. απόρεσε πολύς κόσμος πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που μετά από τόσες συστάσεις δεν εννοεί να αντιλαμβάνεται τι του λένε και μάλιστα είναι και πρόεδρος… Πανεπιστημιακού τμήματος!

Ο… “Δεν ξέρω που βρίσκομαι” Σιδηρόπουλος τόνισε ότι έχει γίνει συνεργασία με το ανοιχτό πανεπιστήμιο για να γίνει θερινό σχολείο στην Πρέβεζα και ρώτησε μάλιστα εάν το ξέρουν αυτό οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε παρενέβη ξανά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, λέγοντάς του: Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ξεσηκώθηκε όλη η πόλη της Πρέβεζας, σχετικά με μία απόφαση καθηγητών κι αυτό μας προβληματίζει σήμερα. Εμείς αυτή την απόφαση δεν τη δεχόμαστε.” Για ανατροπή της απόφασης και λήψη αποφάσεων για την αναβάθμιση του τμήματος έκανε λόγο ο δήμαρχος Πρέβεζας!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα