Πέμπτη, 25/04/2024 | 22:45

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας : Ψήφισμα καταδίκης στον Φασισμό

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/10/2021, 10:53 μμ | 0 σχόλια

Πέρασε ένας χρόνος από τις 7 Οκτώβρη του 2020, από την καταδίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, από την δικαστική απόφαση που ικανοποιούσε την απαίτηση του λαού και της νεολαίας, όπως αυτή εκφράστηκε και με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.
Έναν χρόνο μετά, τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, με τις επιθέσεις των φασιστικών ομάδων, όχι μόνο μας επιβεβαιώνουν αλλά και αποδεικνύουν ότι ο φασισμός είναι ακόμη εδώ και δεν διστάζει να δράσει , σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων που σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρίσκονται μπροστά στους αγώνες.
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμία ανοχή από κανέναν δημοκρατικό άνθρωπο, από κάθε πολίτη που έχει ως ζητούμενο την ειρήνη και την ευημερία.
Η θεσμική ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης είναι τεράστια και την βαραίνει ακέραια η οποιαδήποτε συγκάλυψη και ανοχή του φασισμού από τον κρατικό μηχανισμό.

Η συγκεκριμένη ιδεολογία , όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και τροφοδοτείται από αυτούς. Κυρίως επανακάμπτει, επανεμφανίζεται και χρησιμοποιείται σε περιόδους βαθιών οικονομικών κρίσεων και προετοιμασίας ιμπεριαλιστικών πολέμων. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό, στον φασισμό συμβαδίζει με τους αγώνες για την ειρήνη και ενάντια σε κάθε πολεμική κλιμάκωση που τροφοδοτείται από τα διάφορα Ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Αρνητικές υπηρεσίες στον αντιφασιστικό αγώνα προσφέρουν και όσοι με την ψήφο τους ή με την στάση τους στον δημόσιο διάλογο συσκοτίζουν το γεγονός πως ο φασισμός είναι ένα ακραίο σκοταδιστικό και αντιδραστικό πολιτικό ρεύμα και τον εμφανίζουν απλώς ως έκφραση ακραίας βιαιότητας, έλλειψης ανοχής στη διαφορετικότητα.
Αρνητικές επίσης υπηρεσίες στον ίδιο αγώνα προσφέρουν και όσοι εξισώνουν τον θήτη με το θύμα, προβάλλοντας την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.
Γι αυτό λοιπόν καλούμε τον Δημοκρατικό λαό της Πρέβεζας να καταδικάσει με το πιο απερίφραστο τρόπο κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και να εναντιωθεί σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Πρέβεζα 10/10/2021

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα