Τετάρτη, 24/04/2024 | 15:44

Πρέβεζα: Οι δίαυλοι με τη Γαλλική Πρεσβεία, το Prevezabeach και το τουριστικό άνοιγμα στη Γαλλία

972 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/10/2021, 9:00 πμ | 0 σχόλια

Σε επίπεδο τουρισμού τις δεκαετίες 70 και 80 το Γαλλικό στοιχείο για τον τουρισμό της Πρέβεζας, ήταν κάτι περισσότερο από έντονο. Στον τομέα τουρισμού με τον Καμπουράκη, η Πρέβεζα διαφημίζονταν στο μετρό του Παρισιού και το PrevezaBeach αποτελούσε μια μικρή Γαλλική παροικία.

Το Prevezabeach στην Καστροσυκιά έφερε τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και δημιούργησε θέσεις εργασίας.

Τα χρόνια πέρασαν και όλα αυτά χάθηκαν στο χρόνο, λόγω συγκυριών που οδήγησαν εκεί.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια δε λήφθηκε δυστυχώς καμία πρωτοβουλία για να ξαναζωντανέψει η τουριστική αγορά της Γαλλίας στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Κι όμως τα τελευταία δύο χρόνια, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει δραστικά και μπορεί η περιοχή μας να επενδύσει αποτελεσματικά ξανά σε επίπεδο τουρισμού στη Γαλλική Αγορά.

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες που συνηγορούν στο παραπάνω. Το γεγονός των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί από τον Δήμο Πρέβεζας με τη Γαλλική Πρεσβεία, η δουλειά που γίνεται από την επιτροπή τουριστικής προβολής του δήμου Πρέβεζας και βέβαια η ανακατασκευή του Prevezabeach.

Όχι μόνο ο δήμος Πρέβεζας έχει ανοίξει διπλωματικές σχέσεις και δημόσιες σχέσεις σε θεωρητικό επίπεδο με τη Γαλλική Πρεσβεία, αλλά χάρη στην πρόσφατη πρωτοβουλία, ο δήμος Πρέβεζας δένει τη Γαλλία με την Πρέβεζα ιστορικά!

Να θυμίσουμε συνοπτικά ότι στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στη θέση της Νικόπολης όπου διαδραματίστηκε η ιστορική μάχη της Νικόπολης της 23ης Οκτωβρίου το 1798 τελετή μνήμης και τιμής από το Δήμο Πρέβεζας και τη Γαλλική Πρεσβεία. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος ως οικοδεσπότης και ο εκπρόσωπος του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα Διευθυντής του IFGΓαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας κ. Nicolas Eybalin, κατόπιν της συνάντησης συνεργασίας που είχαν στο Δημαρχείο στην επίσημη υποδοχή ως συνέχεια της συνεργασίας της Πρέβεζας με τη Γαλλία, χαιρέτισαν από κοινού την πρώτη αυτή τελετή μνήμης και τιμής, ως την αρχή ενός επετειακού θεσμού συμβόλου της ελληνογαλλικής φιλίας και συμμαχίας. Επίσης έγινε και η ανακοίνωση για την ανέγερση μνημείου για τη μάχη της Νικόπολης όπου Πρεβεζάνοι πολιτοφύλακες, Σουλιώτες μαχητές και οι Γάλλοι γρεναδιέροι στρατιώτες του Ναπολέοντα, πολέμησαν μαζί απέναντι στις ορδές του Αλή Πασά για την ελευθερία ακριβώς πριν το χαλασμό της Πρέβεζας με τη σφαγή του τοπικού πληθυσμού.

Η επιτροπή τουριστικής προβολής του δήμου Πρέβεζας και ο πρόεδρός της αντιδήμαρχος τουρισμού Λεωνίδας Αργυρός, δίνουν έμφαση ακόμα και σε λεπτομέρειες προκειμένου αφενός να επιτευχθεί ουσιαστικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά και αφετέρου αυτό το άνοιγμα να έχει διάρκεια και να είναι συνεχές και αμείωτο.

Τέλος το Prevezabeach με το φως του νέου έτους θα έχει γοργούς ρυθμούς ανακατασκευής και θα μπορούσε να αποτελέσει υπό όρους σημείο αναφοράς για Γάλλους επισκέπτες. Είναι η ιστορία του άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Γάλλους τουρίστες, αυτό που μένει να φανεί είναι εάν και με τη νέα του μορφή, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για Γάλλους Επισκέπτες.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία δείχνουν ότι η Πρέβεζα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει ουσιαστικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά, μετά από τόσα χρόνια… Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας του Δήμου Πρέβεζας με τη Γαλλική Πρεσβεία.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα