Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:07

Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις δημοσίου Πρέβεζας: Ο Εμβολιασμός είναι δικαίωμα & ανάγκη & όχι πεδίο εξαναγκασμού

457 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/09/2021, 9:00 πμ | 0 σχόλια

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ
– ΟΧΙ ΠΕΔΙΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποίησε στάση εργασίας στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην απόφαση αναστολής εργασίας των συναδέλφων.

Ως Παρεμβάσεις- Κινήσεις – Συσπειρώσεις δημοσίου Πρέβεζας παρευρεθήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κανέναν διαχωρισμό. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επικρατήσει ο «εμφύλιος» που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά της να καλύψει την αντεργατική και βαθιά αυταρχική πολιτική της (βλ. π.χ. συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων).
Η κυβέρνηση δεν έχει τη παραμικρή έγνοια για την υγεία, την παιδεία και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση με την ανοχή και στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που διασφάλισε όλο αυτό το διάστημα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης είναι τους κλινικάρχες, τις εταιρείες παροχής ιδιωτικής ασφάλισης και υγείας, τις πολυεθνικές φαρμάκου, τις επιχειρήσεις, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους μεγάλους ξενοδόχους και tour operator, τις αεροπορικές εταιρίες. Πρόκειται για την ίδια κυνική πολιτική η οποία παραδίδει την παιδεία στην περιβόητη ιδιωτική πρωτοβουλία και χαρίζει τα δάση και τον φυσικό πλούτο στους αναδόχους και στις πολυεθνικές της ενέργειας.

Την ίδια εγκληματική πολιτική σε διάφορες παραλλαγές βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία από όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καλούμε τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην επιβολή της υποχρεωτικότητας. Έμπρακτα να ακυρώσουμε τον δήθεν διαχωρισμό, την αναστολή εργασίας, τις απολύσεις στο όνομα της πανδημίας.

– Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των εργαζομένων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρή κοινωνική και επιστημονική κατάκτηση και όχι πεδίο συναλλαγής, εξαγοράς (π.χ. δωροεπιταγές), προνομίων ή ποινικοποίησης.
– Όχι στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις στερήσεις μισθού. Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο/ισσα που βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού. Σήμερα με αφορμή το εμβόλιο, αύριο λόγω εργολάβου, μεθαύριο λόγω λήξης σύμβασης και αντιμεθαύριο λόγω νέου οργανισμού που θα ιδιωτικοποιεί τα πάντα.
– Απαιτούμε διαγνωστικά τεστ για όλους δωρεάν – με την ευθύνη του ΕΟΔΥ. Όχι στην οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων και τα “δώρα” – πελατεία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με τα 2 υποχρεωτικά τέστ από την “τσέπη” των εργαζόμενων.

ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ! ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο λαός θα σώσει τον λαό!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ δημοσίου Πρέβεζας

03-09-2021

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα