Τρίτη, 19/03/2024 | 10:34

Λοβέρδος: «Θα αλλάξω το όνομα και θα επαναφέρω το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο»

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2021, 8:04 μμ | 0 σχόλια

Σε διαδικτυακή εκδήλωση και με σύνθημα «Για πάντα ΠΑΣΟΚ» ταυτόχρονα με το Hastag #Andreas, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο Διακήρυξης με αρχές και πολιτικές θέσεις, το οποίο τιτλοφορείται «Πράσινη Επανάσταση».
Ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε κατά τη παρουσίαση, ότι «ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα για να γίνει ξανά δύναμη εξουσίας με το όνομα ΠΑΣΟΚ και σύμβολό του τον ήλιο. Θα υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας και θα νικήσουμε και τον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία». Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικό πρωταγωνιστή, καλώντας σε ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται» ανέφερε και πρόσθεσε πώς η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό και πατριωτικό κόμμα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Αφήνοντας αιχμές, μίλησε για «το Κίνημα Αλλαγής που εμφανίζεται να ντρέπεται για τις πατριωτικές – γιατί αυτό ήταν πάνω απ’ όλα – επιλογές του και να γυρίζει την πλάτη στα επιτεύγματα του». Πρόσθεσε πως «σήμερα κάποιοι ντρέπονται αντί να καμαρώνουν. Αυτό εγώ το καταγγέλλω. Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, για το οποίο εγώ μιλώ, δίνει προοπτική για το μέλλον και είναι υπερήφανο για το παρελθόν. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ».
Ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε με ένταση σε ερώτηση αν εχει σχέδιο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντίες, τα οποία απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και σε «έναν παπαγάλο του». Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κα Τρέμη, «το είπε καθαρά και θρασύτατα όπως συνηθίζει» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Ωστόσο, κατέκρινε με αιχμές και τους «υποστηρικτές μιας υποψηφιότητας που το διαχέουν ως επιχείρημα εναντίον μου. Είναι άνανδρο αυτό, διότι δεν το λένε δημόσια για να παίρνουν την απάντηση που τους πρέπει. Αυτό το λένε ίσως και εκείνοι που έχουν υπογείως ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαρίθμησε «τα έργα μου ως υπουργού που δείχνουν την αλήθεια», όπως είπε και κάλεσε «όποιον θέλει, να πάει σε άλλο κόμμα, διευκολύνεται με το όνομα ‘ΚΙΝΑΛ’ που δεν έχει ιστορία. Όποιος επιλέγει το όνομα ΠΑΣΟΚ οριοθετείται ακόμη και ως προς την Δεξιά και την Αριστερά. Εγώ έχω επιλέξει το ΠΑΣΟΚ».
Σε ερώτηση για το τι θα συνεπάγεται για τις υπόλοιπες συνιστώσες του Κινήματος Αλλαγής, εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία, αφού προτείνει επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πώς το προσκλητήριό του περιλαμβάνει τους πάντες – μέλη, στελέχη, ψηφοφόρους σήμερα του ΚΙΝΑΛ, χθες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ελιάς – και δεσμεύτηκε ότι στο συνέδριο θα προτείνει τη μετονομασία του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ. «Θα βρούμε το σχήμα που θα καλύψει και θα ικανοποιεί όλους όσοι θέλουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους. Η λειτουργία του κόμματος θα έχει ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά, όπως έγινε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δηλαδή θα έχουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων σε όλα τα όργανα του κόμματος. Θα είμαστε όλοι μαζί.

Όμως δεν μπορούμε να κρύβουμε το όνομα του ΠΑΣΟΚ για να κρατάμε ένα όνομα που το επέλεξαν άνθρωποι που λίγο μετά έφυγαν. Επαναφορά λοιπόν του ονόματος, του συμβόλου και του χρώματος του ΠΑΣΟΚ. Επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.
Σε άλλη ερώτηση για το πώς βλέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα ο δικαιωματισμός, «δηλαδή η παντελής έλλειψη ευθύνης και η επικράτηση των ιδεοληψιών» και χαρακτήρισε «λάθος» την στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας (σ.σ. το ΚΙΝΑΛ είχε καταγγείλει τον χαρακτηρισμό αυτό).
«Θέσεις μου είναι οι εξής: Στον Έβρο, τα νησιά μας, όπως στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέσβο και γενικά όπου υπάρχουν ροές, οι υποδομές να είναι μόνο υποδοχής και ταυτοποίησης και όχι διαμονής. Αν το υπό διαμόρφωση νέο σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο είναι κάτι σαν το σημερινό, τότε η Ελλάδα πρέπει να το μπλοκάρει. Ως χώρα υποδοχής, να απαιτήσουμε, όλα τα έξοδα της παραμονής ενός μετανάστη που δεν είναι πρόσφυγας και της απέλασής του, να επιβαρύνουν συλλογικά την Ευρωπαΐκή Ένωση. Η χώρα θα κρατήσει εδώ, όσους αντέχει η οικονομία, η κοινωνία και το εθνικό της συμφέρον».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα