Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:55

Θανάσης Καββαδάς: «4 νέες ειδικότητες φέτος στο Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας – Προθεσμία πρώτων αιτήσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου»

579 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2021, 4:59 μμ | 0 σχόλια

4 νέες ειδικότητες θα προσφέρει φέτος το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας στο Α’ Εξάμηνο:
1. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού (διατέθηκε και μέσω παράλληλου μηχανογραφικού)
2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου (διατέθηκε και μέσω παράλληλου μηχανογραφικού)
3. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής
4. Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων
Τα τμήματα των ειδικοτήτων θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων σπουδαστών. Η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των σπουδαστών στο Α’ Εξάμηνο ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου και λήγουν Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου στις 24:00, θα ακολουθήσουν ωστόσο δύο ακόμη κύκλοι εγγραφών, στις 22-23 Σεπτεμβρίου και στις 29 Σεπτεμβρίου-01 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, στο Γ’ Εξάμηνο προσφέρονται δύο ειδικότητες:
1. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου και
2. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.
Επισημαίνεται ότι στις ανωτέρω ειδικότητες μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν μαθήματα και απόφοιτοι ΕΠΑΛ ανάλογων ειδικοτήτων.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης να προσφέρουν περισσότερες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ειδικότητες στους υποψήφιους σπουδαστές.
Φέτος, το ΔΙΕΚ Λευκάδας προσφέρει τέσσερις ειδικότητες, οι δύο μάλιστα έχουν συμπεριληφθεί και στο παράλληλο μηχανογραφικό, όπου έχουν ήδη κάνει εγγραφές σπουδαστές και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Όσοι υποψήφιοι θέλουν να σπουδάσουν σε κάποια από τις ειδικότητες του ΔΙΕΚ Λευκάδας πρέπει να ενημερωθούν για τις ημερομηνίες, και είμαι βέβαιος ότι η φοίτησή τους θα τους προσφέρει εφόδια που θα τους ανοίξουν το δρόμο για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε σύγχρονα και ενδιαφέροντα αντικείμενα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα