Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:29

Θανάσης Καββαδάς: 145.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για έργα σε Βλυχό και Νικιάνα

504 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/09/2021, 6:28 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «145.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για έργα υποδομής στα λιμάνια Βλυχού και Νικιάνας» – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας κ. Σπύρο Καρβούνη

Εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, και θα είναι διαθέσιμες πιστώσεις ύψους 145.000 ευρώ για έργα υποδομής στα λιμάνια Βλυχού και Νικιάνας, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.
Ο Βουλευτής έχει επανειλημμένα μεταφέρει σχετικά αιτήματα του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, που είναι φορέας υλοποίησης των έργων, ζητώντας την έγκριση της χρηματοδότησης προκειμένου να προχωρήσουν. Με την υπογραφή του Υπουργού, εκκινεί η διαδικασία ένταξης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί εφόσον κατατεθούν τα σχετικά τεχνικά δελτία από το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.
Τα έργα αφορούν:
– Προμήθεια και εγκατάσταση πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Βλυχό αξίας 120.000 ευρώ και
– Προμήθεια και εγκατάσταση πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Νικιάνας αξίας 25.000 ευρώ.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Εδώ και αρκετό καιρό διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για λιμενικά έργα στο νομό μας. Έπειτα από πολλές επαφές με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο είχα μεταφέρει την ανάγκη χρηματοδότησης και υλοποίησης λιμενικών έργων, με ενημέρωσε ότι υπέγραψε τις αποφάσεις για το λιμάνι του Βλυχού και της Νικιάνας, ώστε αφού υποβληθούν τα τεχνικά δελτία από το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, που είναι ο φορέας υλοποίησης, να μπορέσουν τα έργα να προχωρήσουν.
Πρόσφατα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, κ. Σπύρο Καρβούνη. Είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση για θέματα που απασχολούν το Λιμενικό Ταμείο, όπως η υποστελέχωση, καθώς και για τα έργα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν στα 15 λιμάνια του Νομού. Απαραίτητη προϋπόθεση για χρηματοδότηση όμως είναι να προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση μελετών, για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί από το Υπουργείο 459.600 ευρώ.
Στη συζήτησή μας, για άλλη μια φορά, αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Νυδρί, επισημαίνοντας ότι είναι ένα μεγάλο έργο πρώτης προτεραιότητας για την περιοχή. Τόνισα στον κ. Καρβούνη ότι είμαι δίπλα στο Λιμενικό Ταμείο για να στηρίξω την προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών των λιμανιών μας και να βοηθήσω όπου χρειαστεί.
Όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει, πλέον το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει δικές του πιστώσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει την Εθνική Στρατηγική για το νησιωτικό χώρο και το πρόγραμμα «Νέαρχος», εργαλεία με τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν έργα. Και αυτό ακριβώς συνεχίζουμε, διεκδικούμε τα λιμενικά έργα και τις υποδομές που χρειάζονται τα νησιά μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα