Τετάρτη, 24/04/2024 | 02:20

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας: Μονοθεματική συνεδρίαση παρουσία φορέων για το Πανεπιστημιακό τμήμα

563 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2021, 12:15 πμ | 0 σχόλια

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ένα από τα θέματα που ετέθησαν και πάρθηκε μάλιστα απόφαση για ειδική -μονοθεματική συνεδρίαση ήταν το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής που εδρεύει στην Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα από την παράταξη “Στροφή στο μέλλον” ο Θανάσης Ανωγιάτης πρότεινε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με θέμα το Πανεπιστημιακό τμήμα. Ο κ. Ανωγιάτης χαρακτήρισε κεφαλαιώδης τη σημασία του θέματος και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στη συζήτησή του διότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.


Τόσο η Λαϊκή συσπείρωση όσο και η “Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” ζήτησαν δια των εκπροσώπων τους, την καταδίκη του νομοσχεδίου της Κεραμέως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης μίλησε για έκτρωμα Κεραμέως, ενώ άφησε αιχμές και στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, την οποία την χαρακτήρισε σύμμαχο της Κεραμέως. Από την Πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” έκανε λόγο για καθυστέρηση στη συζήτηση για το Πανεπιστημιακό τμήμα, ενώ πρότεινε να γίνει ειδική-μονοθεματική συνεδρίαση για το ζήτημα των οδικών αξόνων.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Τάσος Αμάραντος τόνισε ότι φέτος δεν έγινε ούτε μία διαγράμμιση δρόμου! Θετική στην πρόταση για μονοθεματική συνεδρίαση ήταν η παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και μάλιστα ορίστηκε για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι ο δήμος δεν έχει προσκληθεί σε συνελεύσεις του ιδρύματος, ενώ από την πλευρά του ο δήμος προσκαλεί σε αντίστοιχες συνδριάσεις τους εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τάχθηκε υπέρ της μονοθεματικής συνεδρίασης με θέμα το Πανεπιστημιακό τμήμα με την παρουσία όλων των αρμόδιων για το ζήτημα, φορέων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Παύλος Σαραμπασίνας έκανε έκκληση προς όλους: “Να δώσουμε μάχη όλοι μαζί και οι φορείς, να μείνει το τμήμα στην Πρέβεζα.”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα