Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:29

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας ο Νίκος Τζίμας

600 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2021, 7:10 μμ | 0 σχόλια

Αγαπητά Μέλη και Αγαπητοί Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας
Πέρασαν έξι χρόνια , όταν για πρώτη φορά συζητήσαμε μαζί , το πως θα μπορέσει να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί το κύρος της Νομαρχιακής μας Επιτροπής , αφορμή και της επερχόμενης τότε εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας . Πολλοί από εσάς και γνωρίζοντας την πρότερη ανιδιοτελή μου προσφορά επί σειρά δεκαετιών στην Παράταξη , μου ζητήσατε να αναλάβω την ανώτατη κομματική θέση του νομού , αυτήν , του Προέδρου της ΝΟΔΕ . Η απόφαση να ηγηθώ της νέας προσπάθειας , γνώριζα ότι ενείχε από την αρχή πολλούς κινδύνους και φυσικά μεγάλο προσωπικό κόστος . Όμως η χρόνια προσφορά μου στα κοινά του τόπου μου , η κρισιμότητα των στιγμών αλλά και το διακύβευμα να απαξιωθεί η ιστορία αυτής της Νομαρχιακής από χειρισμούς του πρόσφατου παρελθόντος , μιας Νομαρχιακής που την έχουν υπηρετήσει στο μακρύ παρελθόν της ικανοί και άξιοι Πρόεδροι , δεν μου επέτρεπαν να μείνω αμέτοχος . Έτσι , ανέλαβα την Προεδρία , και με τιμήσατε , δείχνοντας την μεγάλη εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου , όπου θελήσατε να μην υπάρξει καμία άλλη υποψηφιότητα και ανακηρύχθηκα ομοφώνως στη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ . Ήταν κάτι που με ικανοποίησε αλλά δεν με καθησύχασε καθόλου , το αντίθετο , με φόρτισε με ακόμη περισσότερη ευθύνη ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας .
Από την αρχή της θητείας μου , απηύθυνα προσκλητήριο συσπείρωσης και συνεννόησης προς κάθε κατεύθυνση . Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά , αφήνοντας στην άκρη , όλα όσα είχαν δημιουργήσει συνθήκες διχασμού . Πράγματι , μέρα με την μέρα , και με την προοδευτικότητα των γεγονότων , ωρίμαζε όλο και περισσότερο η ιδέα της σύνθεσης και της συνεννόησης . Καταρχήν με το πλείστο των συνεργατών μου στη ΝΟΔΕ , ξεκινήσαμε μια μεγάλη ανακαίνιση των παλαιών γραφείων μας . Προχωρήσαμε σε δράσεις με κλιμάκια για την παρουσίαση στην τοπική κοινωνία των προγραμμάτων και των θέσεων του Κόμματος , πραγματοποιήσαμε αρκετές εκδηλώσεις επανένωσης των μελών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας και ανοίξαμε τα επί σειρά ετών κλειστά γραφεία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του Ζηρού και της Πάργας . Έτσι , ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία , με ένα πολύ γεμάτο ενεργητικό στην παρουσία της ΝΟΔΕ , στα τοπικά , κομματικά και κοινωνικά δρώμενα .
Φτάνοντας στο 2018, στις νέες εσωκομματικές εκλογές , σας ζήτησα , την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπο μου , αν φυσικά εγκρίνατε την όλη δράση και παρουσία μου κατά το προηγούμενο διάστημα . Στην εκλογική διαδικασία με ακόμη δύο στελέχη της Παράταξης , με εκλέξατε πρώτο , και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ Πρόεδρος στην ιστορία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας , αυτό του 65% . Ένα ποσοστό , που αφενός έδειχνε την έγκρισή σας για ότι έργο παρήχθη κατά το προηγούμενο διάστημα αλλά και φυσικά την αμέριστη εμπιστοσύνη σας , για να συνεχίσω να οδηγώ την Νομαρχιακή μας στο σωστό δρόμο που είχα διαλέξει , για την επίτευξη των στόχων που ανοίγονταν μπροστά μας . Αυτή την φορά , με την νέα δυνατότητα που δινόταν στους Προέδρους των ΝΟΔΕ από τον καινούργιο κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας , ήταν στην διακριτική μου ευχέρεια να μπορέσω να στελεχώσω με ευθύνη πλέον δική μου , όλους τους Θεματικούς Τομεάρχες της Νομαρχιακής . Πράγματι , με ώριμη σκέψη , έκανα ένα μεγάλο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία μας , επιλέγοντας , θεωρώ , πολύ ικανούς ανθρώπους , καταξιωμένους ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο . Έτσι , μαζί με τα εκλεγμένα μέλη , δημιουργήθηκε μια πολύ ισχυρή ομάδα συνεργατών και για την οποία είμαι απόλυτα υπερήφανος μέχρι και σήμερα .
Στην διάρκεια της δεύτερης θητείας , οι συνεργάτες μου και εγώ , συνεχίσαμε με το ίδιο και ακόμη υψηλότερο ενδιαφέρον για δράσεις ,εκδηλώσεις και μάλιστα εκδηλώσεις μέχρι και φιλανθρωπικού σκοπού και συνεχίσαμε γενικότερα να προσπαθούμε για το άνοιγμα της Νομαρχιακής και ευρύτερα του Κόμματος ,στην τοπική κοινωνία . Στα προαναφερόμενα όμως , προστέθηκαν αυτή την φορά , και οι στόχοι για τις εκλογικές αναμετρήσεις στα συνδικαλιστικά όργανα του Νομού , οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση , οι Ευρωεκλογές και φυσικά οι Εθνικές εκλογές . Σε όλα τα παραπάνω , η Νομαρχιακή της Πρέβεζας στάθηκε όχι μόνο στο ύψος της , αλλά και πέτυχε παντού . Με αποκορύφωμα , την πρωτιά στην Ήπειρο , όπου η ΝΟΔΕ Πρέβεζας , κατάφερε και έφερε το μεγαλύτερο ποσοστό εκλογιμότητας της Ν.Δ. και από τους τέσσερις νομούς και μάλιστα με ποσοστό ίσο με αυτό που έλαβε η Ν.Δ. πανελλαδικά . Μια απόλυτα λοιπόν επιτυχημένη πορεία αυτής της ΝΟΔΕ , η οποία ολοκλήρωσε την παρουσία της , δημιουργώντας και ολοκαίνουργια γραφεία σε νέα έδρα . Γραφεία που πληρούν τις απαραίτητες κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές για τις ανάγκες του σήμερα . Γραφεία , που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για νέους αγώνες και που σίγουρα και αυτοί θα πρέπει να στεφθούν από επιτυχία .
Έτσι , μετά από όλα αυτά που έλαβαν χώρα μέσα στα έξι χρόνια , ολοκλήρωσα τον κύκλο της ΝΟΔΕ και δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιος λόγος για να παραμείνω στη θέση του Προέδρου . Εξάλλου ο βασικός στόχος επετεύχθη , η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον στην Κυβέρνηση και την ευθύνη και τον έλεγχο , έχουν πλέον τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Βουλευτές , ο καθένας ξεχωριστά για τον τόπο του . Η παραμονή θα έδειχνε ένα κούφιο εγωισμό από μέρους μου και μια εμμονή με την θέση και τίποτα παραπάνω . Ανοίγω λοιπόν το δρόμο της διαδοχής και στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου , δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος . Και να θυμάστε , ότι η Προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής , δεν υπήρξε για μένα προσωπικά , ούτε εργαλείο επίτευξης άλλων στόχων , ούτε αυτοσκοπός . Και το είδατε . Ήταν για μία ακόμη φορά , μια ανιδιοτελή κατάθεση προσφοράς στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας .
Θέλω να ευχαριστήσω στην πορεία μου αυτή για την συνεργασία τους : τους συνεργάτες μου στην ΝΟΔΕ που έδωσαν ψυχή και σώματι για να επιτευχθούν τα όσα έγιναν , καθώς και την πολύ σημαντική οικονομική συνεισφορά τους , μιας και δεν υπήρχε από πουθενά οικονομική υποστήριξη , επίσης τους Προέδρους και τα μέλη των Δημ.Τ.Ο του Νομού , την νεολαία του κόμματος και το πλείστο των πρώην Προέδρων ΝΟΔΕ Πρέβεζας . Ακόμη τον Βουλευτή Πρέβεζας και τους πολιτευτές του νομού μας , τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικοινωνήσανε το σημαντικό μας έργο , και τις νομαρχιακές επιτροπές των υπολοίπων κομμάτων του νομού μας που στα έξι αυτά χρόνια της θητείας μου , πέρα από τις διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις και προσεγγίσεις , επιδείξανε ένα σημαντικό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και ευπρεπισμού και δεν διχάστηκε η Πρεβεζάνικη κοινωνία . Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς , τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας , που πιστέψατε στην διαχρονική μου , εμπειρία , τιμιότητα , ειλικρίνεια και πιστότητα , και μαζί σας κατάφερα , ότι καταγράφηκε μέσα σε όλο αυτό το διάστημα . Η βοήθεια σας , ήταν άκρως σημαντική και ως επιστέγασμα της , ήταν η πομπώδη συμμετοχή σας στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση που έγινε στον νομό μας αλλά και ευρύτερα , αυτή των 3500 χιλιάδων φίλων και μελών , όταν ο Πρόεδρος του Κόμματος μας Κυριάκος Μητσοτάκης , επισκέφτηκε την Πόλη μας .
Έξι χρόνια….ακούραστης δουλειάς και ανιδιοτελούς προσφοράς . Έξι χρόνια….με συνεργασίες , συνθέσεις και απτά αποτελέσματα . Σας στέλνω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σε όλους σας !
____________* * * * * *____________
Αγαπητές Συμπολίτισσες , Αγαπητοί Συμπολίτες Αγαπητές Συνδημότισσες , Αγαπητοί Συνδημότες
Σε αυτή την πορεία των έξι χρόνων που είχα την τιμή να ηγηθώ της κομματικής οργάνωσης του Νομού μας , ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς από εσάς . Πολίτες και Δημότες , με ίδια ιδεολογική αναφορά αλλά και με διαφορετικές . Συνομίλησα μαζί σας και ανταλλάξαμε πολλές σκέψεις και ιδέες . Γίνανε γόνιμες συζητήσεις που έβγαζαν συμπεράσματα , άλλες φορές θετικά και άλλες αρνητικά . Πάνω από όλα όμως , τις κατ’ ίδιαν συζητήσεις μας , τις χαρακτήριζε η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας . Ένας τόπος ευλογημένος , που αναζητεί ακόμη να βρει τα πατήματα του , το σωστό μείγμα διαχείρισης , που θα υποστηρίζει μόνο τα Πρεβεζάνικα συμφέροντα , για να βγει μπροστά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έρχονται στο μέλλον . Οι επιλογές των προσώπων που κάναμε μαζί , μετά το πέρασμα ήδη του μισού της θητείας τους , σιγά-σιγά αρχίζουν να μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κριτικής και άλλοι τις βρίσκουνε θετικές και άλλοι αρνητικές . Το σίγουρο είναι ότι σε εύλογο χρόνο , θα ξανανταμώσουμε για να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση πεπραγμένων , σύνθεση απόψεων και να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν .
Εξάλου…μην ξεχνάτε…. Ήμουν….είμαι….και θα είμαι….πάντα ενεργός πολίτης .
Σας ευχαριστώ όλες & όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας !
Ο Μεγαλοδύναμος Θεός , να μας ευλογεί και να μας οδηγεί !
Νίκος Τζίμας Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα