Τρίτη, 19/03/2024 | 07:42

Δήμος Ιωαννιτών: Δύο χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων

447 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/09/2021, 2:25 μμ | 0 σχόλια

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δύο χρόνια που συνέπεσαν με την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Η πανδημία δημιούργησε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην καθημερινότητα όλων αλλά και στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι προτεραιότητες αναπροσαρμόστηκαν. Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα κινήθηκαν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο και χρειάστηκε να διαχειριστούν πτυχές της κρίσης που πέρα από την υγεία άγγιξε όλο το φάσμα.
Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με σειρά δράσεων και μέτρων ενώ στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την τοπική επιχειρηματικότητα.
Εξακολουθεί να το πράττει με την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα έξοδος απ΄αυτή και επιστροφή στην κανονικότητα.
Μέσα σε αυτό το δύσκολο και διαφορετικό περιβάλλον η Δημοτική Αρχή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει προβλήματα μικρά και μεγάλα και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.
Προσπάθεια που πολλές φορές συνάντησε άρνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που οδήγησε σε καθυστερήσεις.
Ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν παραιτήθηκε από τους στόχους της. Μένει πιστή στις επιλογές της και συνεχίζει, πιο ώριμη, ώστε να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε στους Γιαννιώτες.
Η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια και χρειάζεται την άμεση συνεργασία των πολιτών.
Μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα και περισσότερα.
Η δρομολόγηση πλήθους έργων επιλύει σειρά προβλημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου. Για πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιείται στο ακέραιο.
Ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στον προγραμματισμό αυτό κυρίαρχη θέση έχει η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα που θα αποτελέσει εμβληματική παρέμβαση στο λεκανοπέδιο.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της σε όλους τους τομείς. Συνεχίζει με γνώμονα την ίση αντιμετώπιση των πολιτών, την ίση αντιμετώπιση των Δημοτικών Ενοτήτων, την υλοποίηση έργων και δράσεων σε όλη την έκταση του Δήμου.
Προσηλωμένη στο στόχο της: Να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών, να αλλάξει τα Γιάννενα.
Με αυτές τις αρχές θα πορευτεί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα