Πέμπτη, 29/02/2024 | 10:43

Συναντήσεις του Κώστα Μπάρκα με τις Πρυτανικές αρχές για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

623 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2021, 6:02 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που εδρεύει στην Πρέβεζα

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, παρουσία των Αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος, πραγματοποίησε στην έδρα της Πρυτανείας στα Ιωάννινα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, με επικεφαλής τον Αν. Γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Τάκη Νικολόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις που αφορούν στους όρους λειτουργίας του πανεπιστημιακού τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που εδρεύει στην Πρέβεζα. Όπως προέκυψε από τον διάλογο που αναπτύχθηκε, το νομοθέτημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής επηρέασε τους όρους λειτουργίας των περιφερειακών, κατά βάση, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό αριθμό κενών θέσεων σε εισακτέους. Για το πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στην Πρέβεζα θα ξεπεράσει κατά πολύ τις εκατό, με το πρόβλημα να παρουσιάζεται έντονα και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι αν ληφθούν υπόψη τα ακαδημαϊκά κριτήρια το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του στην πόλη της Πρέβεζας. Άλλωστε, στην πολύχρονη παρουσία του σε αυτή έχει καταγράψει σταθερά ανοδική πορεία, διότι διαθέτει σύγχρονες υποδομές, υψηλό αριθμό ως προς τα μόνιμα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, με πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων, ενώ παρέχει και υψηλού επιπέδου Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, κατά τον κ. Μπάρκα, αποτελούν αφενός, την εξήγηση μιας συνεπούς πορείας του τμήματος στον χρόνο, αφετέρου, είναι τα εχέγγυα, ώστε το τμήμα αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη της Πρέβεζας, ως αναπόσπαστο πλέον μέρος της εκπαιδευτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα