Πέμπτη, 30/05/2024 | 15:18

Μπάρκας: Την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης την επιρρίπτει στο Ε. Σ. Υ. & στους πολίτες

641 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2021, 7:42 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνησή του, ο κ. Μητσοτάκης την επιρρίπτει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πολίτες

Από όλες τις επιλογές που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για τη διαχείριση της πανδημίας στην παρούσα φάση, επέλεξε την πιο αυταρχική. Την αναστολή εργασίας του μη εμβολιασμένου προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας στην πιο κρίσιμη στιγμή τις δημόσιες δομές υγείας. Η αποτυχία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, του προγράμματος της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, «φορτώνεται» τελικά στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που τόσο υποκριτικά τους αποκαλούσαν «ήρωες», μόλις το προηγούμενο έτος, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.
Αντί η κυβέρνηση να ακούσει σύσσωμη την αντιπολίτευση και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για αναστολή της εφαρμογής του Νόμου, ώστε να υπάρξει ακόμα και την ύστατη στιγμή ένας ειλικρινής διάλογος, στην κατεύθυνση του καθολικού και εκούσιου εμβολιασμού, με τους εκπροσώπους των υγειονομικών, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θέσει απέναντι του τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας. Ο σκοπός του, που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα, διαμορφώνει ήδη τις συνθήκες που προκαλούν κοινωνική αναστάτωση. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συγχωνεύσεις και καταργήσεις υγειονομικών μονάδων. Τώρα έρχεται η απειλή των απολύσεων και η εισαγωγή διατάξεων σε άσχετα με την Υγεία νομοσχέδια, που διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών, οι οποίοι θα προμηθεύουν εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με πρόσχημα την κάλυψη των κενών εργασίας.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας δεκαεπτά υγειονομικοί βρέθηκαν σε αναστολή. Η κατάσταση αυτή στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλα προβλήματα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει οτιδήποτε άλλο από το να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε δομές και σε προσωπικό.
Οι υγειονομικοί είναι η πρώτη και σημαντικότερη ομάδα εργαζομένων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να διώξει τις ευθύνες από πάνω της. Για τον κ. Μητσοτάκη πάντα φταίει κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος και η κυβέρνησή του που δεν πέτυχαν το τείχος ανοσίας του 70% που έιχε υποσχεθεί για το τέλος Αυγούστου. Στην επόμενη κρίση κάποιος άλλος θα βρεθεί για να ρίξει πάνω του τις ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.
Απέναντι στην εργαλειοποίηση της πανδημίας από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, στέκεται μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που στόχο έχει τον έλεγχο της πανδημίας όχι με τον φόβο και τον κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά με την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και καθολικού χαρακτήρα υπηρεσίας Υγείας στο σύνολο των πολιτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα