Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:06

Πρέβεζα: Για υποβάθμιση του τμήματος λογιστικής και χρηματοικονομικής κάνει λόγο η “Ανάπτυξη Τώρα”

672 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/08/2021, 4:35 μμ | 0 σχόλια

Δυστυχώς αυτό που η “Ανάπτυξη Τώρα” φώναζε προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς αυτή τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, σχετικά με την υποβάθμιση που θα υποστεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας από το “εγκληματικό” νομοθέτημα Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση, επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τον κ. Γεωργάκο. Είναι συνυπεύθυνος με την Υπουργό Παιδείας για τους μόλις 78 νέους εισαχθέντες στο Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας. Είναι συνυπεύθυνος για την υποβάθμιση του Τμήματος.
Δεν πρόκειται για πολιτική ανικανότητα και ασχετοσύνη. Ο κ. Γεωργάκος και οι συμβουλάτορές του στο Δήμο ήξεραν πολύ καλά αυτό που θα συμβεί και θα πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία της Πρέβεζας πλέον ποιος συναινεί στο να υποβαθμιστεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Πρέβεζα αντί να αντιδράσει, να φωνάξει και όλοι μαζί φορείς και δημοτικό συμβούλιο να πάρουμε τα μέτρα μας.
Είναι συνυπεύθυνος για την πολιτική απάθεια που έδειξε.
Είναι συνυπεύθυνος γιατί στο βωμό του να αποκτήσει τα κομματικά παράσημα της Νέας Δημοκρατίας, του να κάνει τον “yes men” στους Υπουργούς για να κερδίσει επικοινωνιακούς πόντους, δε λογαριάζει το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” στις 27 Ιανουαρίου 2021 μαζί με άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “απομόνωσε” τον κ. Γεωργάκο και την παράταξή του, στηρίζοντας ψήφισμα που ζητούσε την απόσυρση του Νόμου Κεραμέως.


Η “Ανάπτυξη Τώρα” εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει το λαό της Πρέβεζας στις 19 Φεβρουαρίου 2021, με την οποία προειδοποιούσαμε ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν ξεκάθαρος και είπε ότι το Τμήμα της Πρέβεζας θα έχει πρόβλημα λόγω του Νόμου Κεραμεώς.
Θέταμε τον Δήμαρχο προ των ευθυνών του με τη φράση:
“Ας διαλέξει επιτέλους ο κ. Γεωργάκος ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει. Του κόμματός του ή της πρεβεζάνικης κοινωνίας”.
Ο κ. Γεωργάκος “σφύριζε αδιάφορα”.
Στις 26 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας συζήτησε και έλαβε απόφαση επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκεί ο κ. Αλμπάνης ήταν και πάλι ξεκάθαρος ότι το Τμήμα της Πρέβεζας θα έχει πρόβλημα. Ο επικεφαλής και οι σύμβουλοι της “Ανάπτυξης Τώρα” υπερασπίστηκαν την αναλυτική εισήγηση που κατατέθηκε από την πλευρά μας, παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος παρέσυρε το δημοτικό συμβούλιο στη δημιουργία μίας Επιτροπής. Χάθηκε περαιτέρω πολύτιμος χρόνος αντίδρασης με αυτόν τον τρόπο.
Στις 20 Μαρτίου ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να δεσμευθεί η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα.
Την περιβόητη διαφήμιση του Τμήματος που υποσχόταν ο “Δήμος της Καρδιάς μας” δυστυχώς κανείς δεν την κατάλαβε…
Τα ψέμματα τελείωσαν…
Όλοι μας πρέπει να αναλάβουν δράση άμεσα.
Η ευθύνη σε ότι αφορά το Δήμο Πρέβεζας για τους ελάχιστους εισαχθέντες στο Πανεπιστημιακό Τμήμα της πόλης μας έχει όνομα και επίθετο: Νίκος Γεωργάκος!
Η πρόταση της “Ανάπτυξης Τώρα” -από τη στιγμή που υφίσταται ο νόμος Κεραμέως, ο οποίος και θα πρέπει να καταργηθεί ή να αναθεωρηθεί τουλάχιστον- είναι ξεκάθαρη για την Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας:
• Πολιτική δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ότι το Τμήμα της Πρέβεζας θα παραμείνει στην πόλη, θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί
• Δημιουργία φοιτητικών εστιών σε συνεργασία με Δήμο Πρέβεζας και Περιφέρεια Ηπείρου για εύρεση πόρων.
• Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή πρόταση του Τμήματος
• Για την απόλυτη στήριξη του τμήματός μας πάγια θέση της παράταξής μας εδώ και χρόνια είναι να έρθει η έδρα της σχολής στην Πρέβεζα.
• Συμπαράταξη φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη χρηματοδότηση του φοιτητικού εστιατορίου εντός Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας
• Ενίσχυση του Τμήματος με προσωπικό.
• Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ερευνητική, μελετητική και αναπτυξιακή διασύνδεση του Δήμου Πρέβεζας με το Πανεπιστημιακό Τμήμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα