Τρίτη, 19/03/2024 | 08:03

Νυχτωδία στις εκβολές του Αχέροντα: “Κατάβασις”

558 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/08/2021, 8:05 πμ | 0 σχόλια

Φίλοι του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα Μεσοπόταμος 3/8/2021

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος των Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα διοργανώνει στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας , νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα.
Όπως είναι γνωστό στην εμβληματική ΄λ ραψωδία της Οδύσσειας, η Κίρκη έστειλε τον Οδυσσέα στον Αχέροντα στο Κιμμέριον Άκρον, για να πάρει χρησμό από την ψυχή του τυφλού μάντη Τειρεσία σε σχέση με το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη. Εκεί συνάντησε τις ψυχές των αγαπημένων νεκρών. Η ΄λ ραψωδία, η Νέκυια, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του ανθρώπινου πολιτισμού με αναφορά στον τόπο μας.
Ο σύλλογος μας διοργανώνει την εκδήλωση «Κατάβασις» στις εκβολές του Αχέροντα στην Αμμουδιά την Δευτέρα 9/8/2021 και ώρα 9.30 μ.μ με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Α. Νυχτερινό διάπλου του Αχέροντααπο τον Θίασο.
Β. Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της Πάργας ‘’η Αυλαία’’ η οποία στηρίζεται στη Νέκυια και σε κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας γραμματείας που αναφέρονται σε αυτή την ραψωδία. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει η κ. Ιωάννα Μουλιάκου και πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Νίρας, η Ελλη Βέκιου κ.α.
Γ. Συναυλία με το κουιντέτο κλασσικής μουσικής με τον σολίστα του βιολιού Γεράσιμο Λώλη σε κομμάτια κλασσικού ρεπερτορίου και μουσικές από τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τραγούδια του Χατζηδάκη θα ερμηνεύσει η υψίφωνος Χριστίνα Ζάκα.
Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πάργας, το Επιμελητήριο της Πρέβεζας και τον χορηγό του Συλλόγου μας Γιώργο Ζέρβα για την στήριξη τους στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδος Η Γραμματέας
Ράπτης Σπύρος Δανάη Οικονομίδη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα