Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:35

Η αρρωστημένη ομολογία του 14χρονου εμπρηστή – «Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να το βλέπω»

874 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/08/2021, 11:05 πμ | 0 σχόλια

Εξαιτίας του κάηκαν σπίτια και αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους. Οι κάμερες ασφαλείας έλυσαν το μυστήριο και ο 14χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έβαλε τις 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο, στη Φθιώτιδα…

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας έφηβος είναι υπεύθυνος για εμπρησμό στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Ο 14χρονος συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έβαλε τις 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λαμίας τον εντόπισαν μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος και έφτασαν στα ίχνη του. Κατά τη διαρκεια της καταθεσης του ομολογησε και ειπε χαρακτηριστικά πως: «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς.»

Ο 14χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος της δικαιοσύνης, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του. Σημειώνεται πως στην πυρκαγιά στις 6/8/2021 εκκενώθηκε ο οικισμός Οσμαες. Εκεί κάηκαν από την φωτια που εβαλε ο ανήλικος, τρία σπίτια ολοσχερώς, ενώ άλλα 20 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επιπλέον αποτεφρώθηκαν 2.100 στρέμματα δάσους και ελιές.

Όπως αποκαλύπτεται ο 14χρονος εμπρηστής, πήγαινε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιά με σπίρτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα