Τρίτη, 19/03/2024 | 09:23

Δήμος Ιωαννιτών: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για μια καθαρή πόλη

403 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/08/2021, 10:58 πμ | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε το πλύσιμο και η απολύμανση των υπογειοποιημένων κάδων – Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για μια καθαρή πόλη
Ολοκληρώθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών το πλύσιμο και η απολύμανση των υπογειοποιημένων κάδων, με χρήση της υδροφόρας.
Τα συνεργεία καθάρισαν, τόσο το εσωτερικό υπόγειο τμήμα, όσο και το υπέργειο των κάδων.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Αριστείδης Παππάς «Η επιχείρηση καθαριότητας των υπόγειων κάδων εκτός από την αισθητική της πλευρά αποτελεί και ένα ακόμη μέτρο υγειονομικής θωράκισης των δημόσιων χώρων».
Ο κ. Παππάς απευθύνει έκκληση προς πολίτες και προς τους επαγγελματίες, η απόρριψη των απορριμμάτων να γίνεται εντός των κάδων.
Οι παρεμβάσεις για μια καθαρή πόλη συνεχίζονται. Ιδιαίτερο βάρος την περίοδο αυτή δίνεται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, αλλά και σε όλη την έκταση του Δήμου, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και της αυξημένης επισκεψιμότητας.


Απομάκρυνση ογκωδών από τα Καρδαμίτσια
Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπάζων από γειτονιές της πόλης.
Τις προηγούμενες ημέρες απομακρύνθηκαν τα ογκώδη αντικείμενα από τα Καρδαμίτσια.
Ο Δήμος κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των δημοτών για δημιουργία μικρών χωματερών και τους καλεί να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών.
Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας.
Υπενθυμίζεται ότι απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων και δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 2651075555).
Τα αντικείμενα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλο σημείο, ώστε να είναι ευχερής η συλλογή τους.

Στο Πάρκο Πυρσινέλλα
Τέλος, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Πάρκου Πυρσινέλλα, μετά την φωτιά που προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή.
Τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν όλα τα καμένα υλικά και τις παλιές κατασκευές, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα