Πέμπτη, 18/04/2024 | 18:04

Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας 2021

668 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2021, 4:46 μμ | 0 σχόλια

Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του 39ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας. Ένα φεστιβάλ, που διοργανώνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, που παράλληλα όμως αισιοδοξεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα της πολιτιστικής αναγέννησης της περιοχής μας μετά την πανδημία.

Φέτος, το φεστιβάλ μας δεν θα είναι τόσο μεγάλο, όπως είχαμε όλα αυτά τα χρόνια συνηθίσει. Και αυτό όχι γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον συμμετοχής (πρωτόγνωρο ακόμη και για εμάς, μιας και οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!!), αλλά λόγω των περιορισμών και της αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας καταφέραμε να επενδύσουμε στην ποιότητα, χωρίς να ριψοκινδυνέψουμε στην ποσότητα. Έτσι, ύστερα από πολύ δουλειά και επιλογή επιλέξαμε 6 σχήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία και την Ελλάδα, οι οποίες τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για την είσοδο, όσο και για την παραμονή στη χώρα. Στον αντίποδα όλες οι χορωδίες που επελέγησαν για να συμμετέχουν, έχουν αξιοζήλευτα βιογραφικά και πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουν απόλυτα το εκπαιδευμένο πλέον μουσικό ακροατήριο του φεστιβάλ μας.



Έτσι φέτος θα έχουμε κοντά μας την χορωδία της Μουσικού Πανεπιστημίου του Portland από τις ΗΠΑ, με διευθυντή τον Δρ. Ethan Sperry, την χορωδία της Ιατρικής Ακαδημίας του Lodz από την Πολωνία, με διευθύντρια την καθ. Anna Domańska, την Χορωδία “Φιλομήλα” του Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, με διευθύντρια την κ. Άννα – Μαρία Κοτσιφά καθώς και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “Voci Contra Tempo” από την Θεσσαλονίκη, με διευθύντρια την κ. Σοφία Γιολδάση. Η τελευταία αυτή χορωδία θα αποτελέσει και την εργαστηριακή χορωδία του 4ου σεμιναρίου για διευθυντές χορωδίας που διοργανώνουμε, στο οποίο συμμετέχουν μαέστροι από όλο τον κόσμο με την καθοδήγηση των καταξιωμένων και με διεθνή ακτινοβολία μαέστρων Ambroz Copi από την Σλοβενία και Σοφίας Γιολδάση από την Ελλάδα. Φυσικά στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και τα 2 τμήματα της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία», υπό τη διεύθυνση της κ. Ανέλιας Στεφάνοβα.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα:

Τετάρτη 07.07.2021, ώρα 21.30 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Πέμπτη, 08.07.2021, ώρα 21.30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

Παρασκευή, 09.07.2021, ώρα 21.30 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Σάββατο, 10.07.2021, ώρα 21.30 ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ

Η είσοδος γίνεται ΜΟΝΟ με δελτία εισόδου και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο. Δελτία εισόδου μπορεί το κοινό να προμηθευτεί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Λαϊκή Αγορά), από την Τετάρτη, 07.07.2021 έως την Παρασκευή 09.07.2021 κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των γραφείων.

Το 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ οργανώνεται από την Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ενώ ως συνδιοργανωτές συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα