Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:52

Να σταματήσουν οι παράνομες χρηματοδοτήσεις μέσω ΟΣΔΕ

476 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/07/2021, 3:04 μμ | 0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη βράδυ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την εκκαθάριση του ζητήματος που αναδεικνύεται με δηλώσεις εκτάσεων στο ΟΣΔΕ.

«Το Υπουργείο- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης- άρχισε να βρίσκει δηλώσεις ΟΣΔΕ που δεν δικαιούνται να λάβουν χρήματα. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται στο ΦΕΚ 1337/2 Ιουλίου 2015 (άρθρο 1, παράγραφοι Δ, Ε) διατάξεις του οποίου “βάζουν πολύ νερό”. Άνθρωποι ξένοι προς τη κτηνοτροφία και τη γεωργία έχουν σφετεριστεί το εθνικό απόθεμα. Αυτό φάνηκε από to 2017 μέχρι και το 2020. Κερδίζοντας στην Ήπειρο, τα επί πλέον 2,5 εκ στρέμματα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο ήμασταν από αυτούς που θέσαμε το ζήτημα ένταξης των ορεινών βοσκοτόπων – θεωρώ ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδος είναι αυτάρκεις και από εκεί μπάζει η τεχνική λύση και δεν χρειάζεται ο τεχνικός σύμβουλος».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι ανέπτυξε τις προτάσεις του στον Υπουργό και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΥΠΑΑ, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, φάνηκε στην πράξη ότι «αυτοί οι κύριοι που ανέλαβαν εργολαβικά ως μελετητές να φτιάξουν τους δασικούς χάρτες, έχουν εκτάσεις που πληρώνονται μέσω ΟΣΔΕ σε περιοχές όπως ο Γράμμος και μάλιστα ιδιωτικές. Είναι μέγα σκάνδαλο, που φαίνεται να έχει επωασθεί από το νόμο του 2015, από όσους εμπλέκονται με τους δασικούς χάρτες και τους τεχνικούς συμβούλους και ζήτησα από τον Υπουργό να σταματήσουν οι πληρωμές σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω ΦΕΚ, κάτι το οποίο και έπραξε». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης εκτίμησε ότι με «τέτοιες ενέργειες οι δασικοί χάρτες είναι στον αέρα» και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα