Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:07

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή ο τριπλασιασμός των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών

567 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/07/2021, 9:53 πμ | 0 σχόλια

Τον τριπλασιασμό των τελών ελλιμενισμού στα μικρά σκάφη, κάτω των επτά μέτρων, που στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν σκάφη ερασιτεχνών αλιέων και πολιτών παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στη Βουλή είκοσι εννέα (29) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση τριπλασιάζονται τα τέλη ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως επτά μέτρων, από 11 ευρώ σε 30 ευρώ ανά μέτρο. Με τη συγκεκριμένη Απόφαση ένας ιδιοκτήτης σκάφους μήκους 5 μέτρων, για παράδειγμα, θα πρέπει να καταβάλει τέλη πρυμνοδέτησης αυξημένα κατά 100 περίπου ευρώ κατ’ έτος.
Με την απόφαση αυτή πλήττονται οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, μεγάλο τμήμα των οποίων είναι ερασιτέχνες αλιείς. Ως γνωστόν, η ερασιτεχνική αλιεία αποτελεί μια διαδεδομένη δραστηριότητα σημαντικού αριθμού κατοίκων, άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινότητα και την παραδοσιακή κληρονομιά νησιωτικών και εν γένει παραθαλάσσιων οικισμών της χώρας.
Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους συναρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν, πρώτον, για ποιους λόγους προέβησαν στον σχεδόν τριπλασιασμό των τελών ελλιμενισμού αποκλειστικά για τα μικρά σκάφη. Δεύτερον, αν προτίθενται να προστατεύσουν μια διαδεδομένη δραστηριότητα κατοίκων νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών, όπως είναι η ερασιτεχνική αλιεία, μέσω της μείωσης των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα