Σάββατο, 20/04/2024 | 11:37

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έδινε μάχη με τον καρκίνο

1132 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/07/2021, 8:40 πμ | 0 σχόλια

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία επτά ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, η μικρή Αναστασία, η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της μικρής Αναστασίας και αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου, Ξένια με ένα μήνυμα γροθιά στο στομάχι στο facebook:

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Ηλία Ντριανταφυλλάκη και σήμερα διάλεξε η κόρη μας, το παρανυφάκι μας να φύγει από τη ζωή. Η Αναστασία Πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για την νεράιδα και ξέρω πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια..», ανέφερε στο μήνυμα της η μητέρα της Αναστασίας.

Η Αναστασία διαγνώσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg-, διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση. Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής.

Τότε οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες.

Το κόστος ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα