Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:03

Θανάσης Καββαδάς: Έως τις 15 Ιουλίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα για τις λευκές περιοχές

477 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2021, 6:49 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Έως τις 15 Ιουλίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα για τις λευκές περιοχές – Θα εξεταστούν αιτήσεις για επέκτασή του και σε άλλα χωριά
με κακό τηλεοπτικό σήμα»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με αφορμή τις αναφορές προέδρων και κατοίκων περιοχών της Λευκάδας που δεν διαθέτουν τηλεοπτικό σήμα αλλά δεν περιλαμβάνονται στο σχετικό πρόγραμμα που εξήγγειλε και υλοποιεί το Υπουργείο σε 4.079 οικισμούς σε όλη τη χώρα.
Ο Βουλευτής συναντήθηκε αρχικά με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και, αφού τον ευχαρίστησε για την συμπερίληψη εννέα (9) περιοχών της Λευκάδας στο πρόγραμμα κάλυψης τηλεοπτικού σήματος, ζήτησε τη συνδρομή του προκειμένου να περιληφθούν και τα χωριά που έχουν προβλήματα λήψης, ώστε να προμηθευτούν τον εξοπλισμό και να καλυφθεί για 8 έτη η συνδρομή σε τηλεοπτική πλατφόρμα, όπως προβλέπει το πρόγραμμα.


Ο Υφυπουργός, που έχει επίσης στην αρμοδιότητά του την ψηφιακή παρακολούθηση του προγράμματος εμβολιασμών, συνεχάρη με τη σειρά του τον Βουλευτή για το εξαιρετικό ποσοστό ολοκληρωμένων εμβολιασμών στη Λευκάδα, το οποίο ξεπερνά το 60% και είναι ένα από τα υψηλότερα στη χώρα. Ενημέρωσε τον κ. Καββαδά ότι η πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους κατοίκους «λευκών» περιοχών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και για άλλους οικισμούς που το χρειάζονται, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Αθανάσιο Στάβερη, προκειμένου να πάρει πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκτός προγράμματος περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Στάβερη, οι πρόεδροι ή η δημοτική αρχή, μπορούν να στείλουν σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ggtt@mindigital.gr. Η Γενική Γραμματεία διαβιβάζει τα αιτήματα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία πραγματοποιεί μετρήσεις, πιστοποιεί την κατάσταση του σήματος και, εφόσον υπάρχει πρόβλημα, αποφαίνεται θετικά και εκδίδεται η σχετική Υπουργική Απόφαση.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Από όταν ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος για τις «λευκές» περιοχές, πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα ή έχουν κακή ποιότητα λήψης, με προσέγγισαν για να παρέμβω στο Υπουργείο ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Όπως είχα ανακοινώσει και σε προηγούμενο δελτίο μου, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Τους καλώ να σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και από πλευράς μου θα συμβάλω ώστε να εξεταστούν το ταχύτερο δυνατό.
Τέλος, καλώ τους συμπολίτες μας από τις 9 λευκές περιοχές Βασιλική, Δράγανο, Πανωχώρι Δραγάνου, Κομηλιό, Μαραντοχώρι, Σύβοτα, Γένι, Πόρο και Επισκοπή Καλάμου, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, άμεσα να σπεύσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους καθώς η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα