Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:09

Επαναδημοπρατούνται τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας

628 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/07/2021, 2:35 μμ | 0 σχόλια

Η Ο.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε σήμερα την επαναδημοπράτηση των έργων για την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας, με τροποποίηση των αρχικών όρων της διακήρυξης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Κατακύρωση διαγωνισμών
Η Ο.Ε. στη σημερινή της κατακύρωσε επίσης τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:
• «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς τα παράλια της Ηπείρου», προϋπολογισμού 140.000,00 €, Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
• «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς αρχαιολογικό χώρο Κασσιόπης και περιοχή Μυρσίνης», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε»
• «Καθαρισμός ρείθρων επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος «Γεώργιος Κιτσοπάνος»,
• «Άμεση αποκατάσταση και διευθέτηση όμβριων επαρχιακής οδού Περίβλεπτου – Δίκορφου», προϋπολογισμού 60.000,00 € Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Καθαρισμός συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 70.000.
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων.
 Την πρώτη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με το Δήμο Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Κλειδωνιάς», προϋπολογισμού 115.000,00 €.
 Τη δεύτερη με το Δήμο Ζαγορίου για τη “Συνέχιση της λειτουργίας του μουσείου «Αγάπιος Τόλης» στους Κήπους».

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για την «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2021-2022»

Εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση για την «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2021-2022», προϋπολογισμού 222.320 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πρόσκληση αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου για το σχολικό έτος 2021-2022. Συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑμεΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο σχολικό περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσκληση αφορά την πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμεΑ που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/από τις 20/07/2021 ώρα 08:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 31/08/2021 ώρα 14:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα