Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:26

Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

471 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2021, 2:55 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στη χώρα μας, Μαρουάν Τουμπάσι, είχε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Στη συνάντηση ο πρέσβης ενημέρωσε το Ε.Κ.Α. για τις εξελίξεις και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και το ευχαρίστησε για τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη του. Εκ μέρους του Ε.Κ.Α., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Αλιφτήρας, εξέφρασε τη στήριξη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, να αποκτάει σταθερά χαρακτηριστικά, στον αγώνα που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης, για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το Εργατικό Κέντρο της Άρτας κατήγγειλε τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στηρίζουν το Ισραήλ και προσπαθούν να ταυτίσουν τον θύτη με το θύμα και ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες αναβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια τις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος και δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Τόνισε ότι θα συνεχίσει πιο ενεργά να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και να απαιτήσει μαζικά:
– Τον τερματισμό της ισραηλινής σφαγής και κατοχής.


– Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
– Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
– Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ.
– Την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος από την ελληνική κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρέσβης στάθηκε σύντομα στην ιστορία της Παλαιστίνης, ενημέρωσε για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ζήτησε τον τερματισμό της πιο μακροχρόνιας κατοχής στην ανθρώπινη ιστορία, και χαιρέτισε την αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου Άρτας, προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, για την υποστήριξή στο πανανθρώπινο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του τερματισμού της κατοχής, που γεμίζει με ελπίδες και βεβαιότητα τον λαό της Παλαιστίνης για τη νίκη.
Ακολούθησε εκτενής συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, και μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Γιάννη Γκολομάζο.
Το βράδυ ο πρέσβης, μίλησε σε συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Α., Βαγγέλη Χήρα, για τις εξελίξεις στην επίθεση που δέχεται η Κούβα, στην απάντηση που δίνει το ΠΑΜΕ και το ταξικό Εργατικό Κίνημα, στις εντυπώσεις που άφησε η περυσινή εκδήλωση που οργάνωσε το Ε.Κ.Α. με την κ. Πρέσβειρα της Κούβας. Ακολούθησε παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη απο τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, και τον πρέσβη καλωσόρισε εκ μέρουσ τησ διοίκησης του Ε.Κ.Α., η αντιπρόεδρος Λαμπρίνα Σκορίλα.
Ξεχωριστή, ήταν η στιγμή, που μικροί μαθητές και μαθήτριες, έδωσαν στον Πρέσβη της Παλαιστίνης, το δώρο του Ε.Κ.Α., έναν πίνακα ζωγραφικής, ζωγραφισμένο από την μικρή μαθήτρια, Μαρία Αρχιμανδρίτη.
Την επόμενη μέρα ο πρέσβης, ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας και στην Βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτριας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα