Τρίτη, 23/04/2024 | 14:42

Με το ποσό των 3.000.000€ επιχορηγείται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας & Αιτωλοακαρνανίας

546 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/07/2021, 2:45 μμ | 0 σχόλια

Με το ποσό των 3.000.000€ επιχορηγείται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης
Δήμων Λευκάδας & Αιτωλοακαρνανίας

Μια παθογένεια ετών για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και του δήμου μας επιλύθηκε οριστικά. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα, επιχορηγήθηκε ο Σύνδεσμος από το Πρόγραμμα επιχορηγήσεων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΥΠΕΣ, με το ποσό των 3.000.000€, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του σε τρίτους.

Κινούμενοι με επιμονή τα τελευταία δύο χρόνια στα αρμόδια υπουργεία, σε πολιτικό αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο, καταφέραμε αυτό που φάνταζε αδύνατο. Να χρηματοδοτηθεί φορέας της κεντρικής κυβέρνησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές του, προς την ΔΕΗ ΑΕ με αυτό το ποσό, ώστε να ξεκινήσει από μηδενική βάση την οικονομική του διαχείριση και λειτουργία, να διασφαλίσει την βιωσιμότητά του, και να απαλλαγεί από το τεράστιο αυτό βάρος.

Μετά την επίλυση του σοβαρότατου, διαχρονικού και επικίνδυνου για τον τόπο μας προβλήματος της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, ένα ακόμα σημαντικότατο θέμα διευθετήθηκε.

Μεθοδικά και οργανωτικά, επιλύουμε θέματα που ταλάνιζαν τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, και βάζουμε τις βάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων, δημοτών, επιχειρηματιών και επισκεπτών της Λευκάδας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠΕΣ, για την ανταπόκριση στο αίτημά μας και την μεγάλη συμβολή τους στην επιχορήγηση τον Συνδέσμου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ
ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα