Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:47

Αναφορά του Στέργιου Γιαννάκη στη Μενδώνη για το μνημείο Ζαλόγγου

578 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/07/2021, 8:26 πμ | 0 σχόλια

Προς
Την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού
κα Λίνα Μενδώνη

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Με την παρούσα, σας διαβιβάζω την με αρ. πρωτ. 13511/30-06-2021 επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Καμαρίνας, Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρεβέζης προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο με θέμα: «Μνημείο Ζαλόγγου».
Στην ανωτέρω επιστολή επισημαίνεται η αρνητική εικόνα καθώς επίσης και τα προβλήματα που συναντώνται στο Μνημείο του Ζαλόγγου, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως Μνημείο Νεωτέρας Κληρονομιάς και αφορούν στην καθαριότητα, στην προσβασιμότητα, στην αισθητική και κυρίως στην ασφάλεια. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αναγκαιότητα επιδιόρθωσης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και κυρίως στην τοποθέτηση αντικεραυνικής προστασίας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής του Μνημείου αλλά και της Ι.Μ. του Αγίου Δημητρίου.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προστασίας της εθνικής μας κληρονομιάς, παρακαλώ κυρία Υπουργέ να μου γνωρίσετε σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τον ευπρεπισμό και την προστασία του λαμπρού αυτού Μνημείου, το οποίο στέκει επιβλητικό και αγέρωχο ατενίζοντας τα βουνά του Σουλίου και τη θάλασσα του Ιονίου, θυμίζοντας σε όλους μας την υπέρτατη θυσία των Σουλιωτισσών και κατ΄ επέκταση όλων των Ελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία του τόπου μας.
Σας ευχαριστώ.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα