Τρίτη, 19/03/2024 | 07:54

Ε.Κ. Άρτας: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ!

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/06/2021, 11:22 πμ | 0 σχόλια

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ
ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Άρτας, αλλά και όλης της Ελλάδας, στάθηκαν απέναντι στο εργοδοτικό, όπως το χαρακτήρισαν έγκλημα, με τον τραγικό θάνατο του 29χρονου συνάδελφου Χρήστου Ζορμπά που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, στο εργοστάσιο «Ήπειρος», στις 6 Ιούνη του 2020.
Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να καθυστερήσει την διερεύνηση των αιτιών, (είναι γνωστή η διήμερη καθυστέρηση του ελέγχου από την επιθεώρηση, μέχρι και το γεγονός ότι η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου ενημερώθηκε από γνωστούς και όχι από την επιχείρηση).
Ένα χρόνο μετά και ακόμη να δοθούν απαντήσεις από την εργοδοσία και τη δικαιοσύνη, για τις συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου, την ώρα που όλες οι ενδείξεις στοιχειοθετούν σοβαρότατες ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της εταιρείας.
Οι δικηγόροι της οικογένειας κατέθεσαν αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα της προκαταρκτικής έχει ήδη υπερβεί το νόμιμο όριο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος προς τούτο.
Το εργατικό Κέντρο Άρτας συνυπογράφει την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της λήψης των εξηγήσεων των μηνυομένων και την άμεση χρέωση του φακέλου μόλις αυτός επιστραφεί στην Εισαγγελία.
Η οργή και η θλίψη για το θάνατο του συναδέλφου μας έχει εκφραστεί με μαζικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, έξω από την πύλη του εργοστασίου και στη πόλη της Άρτας. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε! Κανένας άλλος εργάτης δεν πρέπει να δώσει το αίμα του για τα κέρδη των εργοδοτών!
Απαιτούμε:
Επίσπευση της δίκης.
Άμεση διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου. Να αποδοθούν οι ευθύνες.
Να παίρνονται και να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Συστηματικοί έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με επιστημονικό-τεχνικό προσωπικό, και όχι μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή, όπως προβλέπει ο νέος νόμος.
Απαιτούμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα