Τρίτη, 19/03/2024 | 10:16

Δήμος Λευκάδας: Έγκριση μελέτης διαμόρφωσης παλιού κτιρίου δικαστηρίων για την στέγαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2021, 6:27 μμ | 0 σχόλια

Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», συνολικού π/υ 396.660,00€.
Η ολική ανακαίνιση, που θα συμπεριλαμβάνει εξ ολοκλήρου νέα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά δίκτυα, έχει σαν στόχο την δημιουργία ενός χώρου υψηλών προδιαγραφών, για να καλύψει τόσο τις αυξανόμενες ανάγκες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αλλά και ταυτόχρονα να αλλάξει η χρήση του κτιρίου από κτίριο γραφείων, σε κτίριο πρόνοιας.
Με τη νέα διαρρύθμιση θα δημιουργηθούν αίθουσες γυμναστηρίου, ανάπαυσης, μουσικοκινητικής, Η/Υ, εικαστικών, συνεδριάσεων και προβολών, φυσικοθεραπείας, αποθηκών και μηχανοστασίου, Η/Μ, κουζίνας (τοποθέτηση νέων ντουλαπιών), γραφείου, καθώς και τέσσερα (4) WC ΑΜΕΑ και δύο (2) για το προσωπικό. Με την δημιουργία νέας πόρτας εισόδου στο κτίριο, από την δυτική πλευρά του κτιρίου, θα υπάρχει πρόσβαση στον παρακείμενο δημοτικό δρόμο, και φυσικά θα κατασκευαστούν και οι απαραίτητες ράμπες ΑΜΕΑ.
Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός δήλωσε ότι, «Στόχος μας είναι, να δημιουργηθεί ένας χώρος ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσα σε αυτό τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, και θα προσφέρει ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά που θα έρχονται να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Έτσι, με τις κατάλληλες υποδομές, να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών, να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, και να νοιώσουν τόσα τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα