Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:06

Πρέβεζα: Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Θείο του Σπύρο, ο Θανάσης Ανωγιάτης!

1349 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/06/2021, 8:41 πμ | 0 σχόλια

Με ένα συγκινητικό μήνυμα (αναρτήθηκε στο διαδίκτυο) αποχαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, τον Θείο του Σπύρο Ανωγιάτη, σημειώνοντας τα εξής:

Ο θείος μου Σπύρος Ανωγιάτης, έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι όπου θα τον περιμένουν τα αδέρφια του και οι παλιοί του σύντροφοι.
Ήταν ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά και τίμια στην ζωή του, μέσα από ένα αξιακό σύστημα που καθορίστηκε από τις ιδέες του, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, υπερασπίζονταν με θάρρος και παρρησία.
Για τις ιδέες αυτές πέρασε αρκετά χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες. Ακροναυπλία, Μακρόνησος, Γιούρα αποτέλεσαν τους τόπους μαρτυρίας του.
Από το 1969, εντάχθηκε και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Ανανεωτικής Αριστεράς (ΚΚΕ ες., ΚΚΕ ες.. Α-Α, ΕΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ).
Υπήρξε πρωτοπόρος και οραματιστής και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη εργατικότητά του, ήταν τα στοιχεία που συντέλεσαν στην επιτυχή του επαγγελματική πορεία, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για πολλούς συναδέλφους του.
Δημιούργησε μια ωραία οικογένεια, στην οποία εμφύσησε τις αρχές του και τις πρωτοποριακές του ιδέες και σκέψεις.
Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας, που αποτελούσαν μια ευχάριστα δημιουργική έκπληξη και σχεδόν πάντα μου έδιναν κίνητρο για αναστοχασμούς και αναθεώρηση των πραγμάτων.
Τον ευχαριστώ για όλα…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα