Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:38

ΠΑ.Μ.Ε -Πρέβεζα: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2021, 7:23 μμ | 0 σχόλια

Με μια μεγάλη και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση, απεργοί και σωματεία της Πρέβεζας απάντησαν στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.
Από τα ξημερώματα οι απεργοί έδωσαν τον τόνο περιφρουρώντας την απεργία σε super market.
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι: Κυριαζή Ειρήνη, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ο Λελοβίτης Παναγιώτης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, η Τζίμα Μαρία, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, ο Παπαδόπουλος Γιάννης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ο Τσέγκος Νίκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πρέβεζας.
Στην ομιλία της η Κυριαζή Ειρήνη, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από τη νέα οικονομική κρίση. Τους εξασφαλίζει ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους φοβούνται την οργάνωση, τους αγώνες, την απεργία και προσπαθούν να τα βάλουν στο “γύψο”. Δείχνουν το ταξικό τους μίσος και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απαντήσουν οι εργαζόμενοι για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αυτό είναι σύγχρονο σήμερα. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, μετά από δύο απανωτές οικονομικές κρίσεις και όχι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο».


Η Τζίμα Μαρία από τη μεριά της τόνισε ότι: «Το νομοσχέδιο είναι ένας οδοστρωτήρας πάνω στη θεμέλιο λίθο των δικαιωμάτων μας. Στο χρόνο εργασίας. Από εκεί δηλαδή που ξεκινά και τελειώνει αυτό που καθορίζει: Πώς και πόσο θα πληρωνόμαστε, πότε και πόσο θα βλέπουμε τα παιδιά μας, αν και για πόσο θα μένουμε υγιείς, αν θα πάμε και αύριο για δουλειά, ή αν θα σακατευτούμε οριστικά. Γιατί τί άλλο περιμένει κανείς να συμβεί αν επεκταθεί η εργάσιμη μέρα στις 13 ώρες; Αμέριστη, ολοκληρωτική στήριξη σε όσα παράγγειλε ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε απεργοκτόνους νόμους, προσθέτει σε αυτό το έκτρωμα και τα απαραίτητα μέτρα για να τσακίσει ακόμη και την παραμικρή αντίδραση. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές θα απολύονται. Η απεργοσπασία όχι μόνο θα επιτρέπεται αλλά θα επιβάλλεται. Κι όποιος τολμήσει να περιφρουρήσει το ιερό δικαίωμα στην απεργία, αυτό που ξεχώρισε τον εργάτη από το δούλο, θα έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Η κυβέρνηση έχει μαζί της και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και μην μας αποκοιμίζει η δήθεν αντιπαράθεσή τους. Για παράδειγμα, το αν θα γίνεται το ξεχαρβάλωμα το 8ωρου με ατομική διαπραγμάτευση όπως λέει η ΝΔ ή με συλλογική όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν να διαλέγουμε με πιο μαχαίρι θέλουμε να μας σφάξουν. Ή τί να πει σήμερα το ΚΙΝΑΛ που έφερε όλων των ειδών τις ελαστικές μορφές απασχόλησης εδώ και πάνω από 20 χρόνια και είναι αυτό που σαν ΠΑΣΟΚ εισήγαγε έννοιες όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Ή την περίφημη ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία, αφού πρώτα συνδιαμόρφωσε το νομοσχέδιο με την κυβέρνηση, τώρα, εκτός από «θετικές διατάξεις» βλέπει και περιθώρια βελτίωσης, σε μια προκλητική προσπάθεια εξωραϊσμού του».
Ο Νίκος Τσέγκος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι κι ότι μόνο με τους αγώνες ικανοποιούνται αιτήματα.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας με συνθήματα για απόσυρση του αντιεργατικού εκτρώματος.
Πρέβεζα, 10 Ιουνίου 2021

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα