Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:04

Πρέβεζα-Ανυπόταχτος μαθητής: Να σταματήσει το έγκλημα του κράτους/τρομοκράτη,του Ισραήλ

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2021, 12:56 μμ | 0 σχόλια

Κείμενο Αν.Μα για την Παλαιστίνη

Να σταματήσει το έγκλημα του κράτους/τρομοκράτη,του Ισραήλ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Το Ισραηλινό κράτος προχωρά σε μία νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και εκδίωξης κατά των Παλαιστινίων με επίκεντρο την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και την Γάζα και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη τα τρομοκρατικά πλήγματα του κράτους/δολοφόνου έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες τις τελευταίες μέρες.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τον λαό της Παλαιστίνης είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετές δεκαετίες με την συναίνεση των πρώην και νυν αστικών κυβερνήσεων στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα. Οι ρατσιστικές πολιτικές και το αποικιακό απαρτχάιντ προς τον λαό της Παλαιστίνης από το Ισραήλ ξεκίνησαν το 1967 όταν ο παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε την εθνική ανεξαρτησία του και το δικαίωμα της αυτοδίαθεσης. Το 1976 η κυβέρνηση του Ισραήλ αυξάνει την επεκτατική πολιτική του ανακοινώνοντας την κατάσχεση 21.000 στρεμμάτων γης, αραβικής ιδιοκτησίας, για να δημιουργήσει εβραϊκά βιομηχανικά κέντρα. Την ίδια περίοδο ο Υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ δηλώνει ότι ο αληθινός σκοπός του σχεδίου, είναι η δημιουργία μιας Εβραϊκής πλειοψηφίας στην Αραβική Γαλιλαία. Οι Παλαιστίνιοι αντιδρώντας σε αυτά τα μέτρα προκηρύσσουν Γενική Απεργία για τις 30 Μάρτη. Όμως την παραμονή (29 Μάρτη), οι Ισραηλινές αρχές επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας στην κάτω Γαλιλαία. Στις 30 του Μάρτη ξεκινάνε συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων, οι οποίοι διαδηλώνουν για τις απαλλοτριώσεις γης και τις απαγορεύσεις, και της Ισραηλινής αστυνομίας. Οι συγκρούσεις έληξαν εκείνη την μέρα από την στρατιωτική επέμβαση του Ισραηλινου στρατού. Εκείνη την μέρα σκοτώθηκαν έξι διαδηλωτές και υπήρξαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες και συλληφθέντες. Τα γεγονόντα αυτά όπως καταγγέλει η παλαιστινιακή κυβέρνηση δεν έγιναν μόνο για την κατάσχεση γης, αλλά αποτελούσαν μία προσπάθεια του καθεστώτος του Ισραήλ να διαπράξει εθνοκάθαρση και να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους. Μέσα στα χρόνια μέχρι τα σημερίνα γεγονόντα έχουν γίνει πολλές συγκρούσεις και εξεγέρσεις του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην επεκτατική πολιτική του Ισραήλ , με πιο χαρακτηριστική την πρώτη παλαιστινιακή Ιντιφάντα που διήρκεσε 5-6 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια από τις συγκρούσεις του παλαιστινιακού λαού με τον στρατό του Ισραήλ σκοτώθηκαν περίπου 1.500 Παλαιστίνιοι και περίπου 400 Ισραηλίνοι. Οι συγκρούσεις αυτές ανάγκασαν το κράτος του Ισραήλ να αναγνωρίσει την παλαιστινιακή αρχή.
Τις τελευταίες μέρες ο πλανήτης γίνεται ξανά θεατής που καλείται να πάρει θέση στο θέμα της εκδίωξης των Παλαιστίνιων από τη γη τους και το σύγχρονο απαρτχάιντ που επιχειρεί το Ισραήλ προς τον λαό της Παλαιστίνης. Τέλος καταγγέλλουμε την συνεργασία σε διάφορους τομείς Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, είναι συνένοχες οι πρώην και νυν κυβερνήσεις που στήριξαν και στηρίζουν το κράτος/ δολοφόνο του Ισραήλ είτε οικονομικά, πολιτικά ή στρατιωτικά!!
Δεν μένουμε απλοί παρατηρητές των γεγονόντων, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης!
Διακοπή κάθε σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ και έξοδος από τον τρομοκρατικό οργανισμό του ΝΑΤΟ!
Κλιμακώνουμε το Αντιπολεμικό – Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!
Νίκη του Παλαιστινιακού λαού!!

ΑΝυπόταχτος ΜΑθητής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα