Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:24

Περιφερειακή συνδιάσκεψη Δ.Σ των σωματείων συνταξιούχων στην Πρέβεζα

507 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2021, 2:29 μμ | 0 σχόλια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE(ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) ΠΡΕΒΕΖΑ: 28-5-21
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς: τοπικά Μ.Μ.Ε.
Την Παρασκευή 28/5/21 πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (των 11 Ομοσπονδιών Συνταξιουχικών Οργανώσεων) με τα Δ.Σ των σωματίων ΑΡΤΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ) στο θεατράκι του Πυροβολικού.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Τάτσης Παντελής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε., Μάκας Λέανδρος, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Νάκης Ιωάννης, Ταμίας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.
Στης ομιλίες των εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών αλλά και από τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων, τονίστηκε, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με τη βία τους έχει αφαιρεθεί που ξεπερνά τα 8δις. ευρώ σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η -14η σύνταξη, χηρεία, Υγεία – φάρμακα, έκδοση συντάξεων.
Κάλεσαν την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση τώρα να σταματήσει το νέο φιάσκο που ετοιμάζεται την νέα κοροϊδία με τις νέες προσφυγές και ατέλειωτες δίχως νόημα αγωγές. Έχουμε αναφερθεί ξανά ότι από το 2017 οι προσφυγές που έγιναν στα πολυέξοδα Ευρωπαϊκά δικαστήρια από μεγαλοδικηγορικά γραφεία και δίκτυα, απορρίφθηκαν με πρόσχημα δημοσιονομικά προβλήματα, στηρίζοντας με την απόφαση τους το πετσόκομμα του εισοδήματος των συνταξιούχων.




Ως συνεπές συνταξιουχικό κίνημα , που δραστηριοποιείται μέσα στης γραμμές της ΣΕΑ, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια αποκαλύπτοντας το κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και της αντιλαϊκές πολιτικές. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους άμεσα, δίχως προαπαιτούμενα τα αναδρομικά για το 11μηνο Ιούνης 2015-Μάης 2016, στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα . Είναι αυτό που στην συνάντηση του Δεκέμβρη του 2019 δεσμεύτηκαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης στην συνάντηση με την ΣΕΑ. Άμεσα να αποδώσει τα δώρα και να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους. Ετοιμάζουν νέο γύρο, νέα επέλαση σε ό,τι μας έχει απομείνει σε μας και στα παιδιά μας.
Γιατί το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης πρέπει να απαντήσουμε με επίθεση. Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να λέει ότι καταργεί το 8ωρο και νομοθετεί τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή για να μπορεί μια μάνα να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της! Δεν μπορούμε να γράψουμε και να πούμε τίποτα πιο πειστικό από τα λόγια του πανό που κρατούσαν μικρά παιδιά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση: «Οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια σας για να δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν»!
Να σταματήσουν οι αυταπάτες.
Ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε αποκρούσει, αναβάλει και έχουμε κερδίσει, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων. Η πορεία του κινήματος των συνταξιούχων το έχει αποδείξει.
Καλούμε σε κλιμάκωση της πάλης γιατί μόνο με αγώνα κατακτάμε το δίκιο μας, με αγώνες κερδίζουμε την ζωή μας. Κορύφωση αυτού του κύκλου δράσης είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Οκτώβρη στην Αθήνα, Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων.

Τα Δ.Σ των Σωματείων

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα