Πέμπτη, 25/04/2024 | 23:32

Πάργα: Όπου κι αν ψάξεις, δε θα βρεις-πηγή ψυχικής ανανέωσης

682 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/05/2021, 10:35 πμ | 0 σχόλια

Από τα χρόνια της άγνοιας κινδύνου, της ανεμελιάς που δεν προβληματιζόσουν και πολύ για το κόστος, αρκεί να έφτανες στον προορισμό σου, μέχρι το πιο πρόσφατο χθες όσο και το σήμερα.

Τα χρόνια που έπαιρνες ένα σακίδιο, έφτανες στον Πειραιά και από εκεί με καράβια σε κάποιο νησί, έμοιαζε σαν να είχες μια Θεά δίπλα σου και να μην έβλεπες.

Κάποια στιγμή εντελώς τυχαία έπεσε το βλέμα σου πάνω της και την ερωτεύτηκες σφόδρα, αυτό ήταν εσύ ισόβια ερωτοχτυπημένος κι αυτή να συνεχίζει να σαγηνεύει με τη γοητεία της τα πλήθη, από όλα τα μέρη του κόσμου.

Πάργα, ο παράδεισος ήταν δίπλα σου και στα χρόνια που ήθελες εκείνες τις μακρινές αποδράσεις στα νησιά που πήγαινες. Όταν τον είδες όμως, κάηκες ολόκληρος από αγάπη γι΄αυτή, όπως καίγονται τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά.

Pargadise τι λέξη αλήθεια, παράδεισος με Πάργα μαζί, μοιάζουν να είναι αλληλένδετα. Ταιριάζουν απόλυτα, πάνε χέρι-χέρι και σε βγάζουν σε όλες εκείνες τις ξεκούραστες διαδρομές που σε ανανεώνουν.

Είναι η Πάργα πηγή ψυχικής ανανέωσης, το γνωρίζω άριστα και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, σε σας που κατά πάσα πιθανότητα δίνετε βάση σε αυτά που γράφω.

Υπέροχες ακτές, υπέροχα τοπία, φιλόξενοι, πρόσχαροι και φιλικοί άνθρωποι. ξενοδοχεία και δωμάτια πολύ υψηλού επιπέδου και υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην εστίαση.

Δένεσαι γλυκά με την Πάργα και δεν την αλλάζει, υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες από ανθρώπους από μακρινά μέρη του κόσμου, που στην Πάργα έρχονταν ο Παππούς τις πιο παλιές εποχές, μετά έρχονταν ο Πατέρας και πλέον έρχεται ο εγγονός! Για οικογένειες από την Ευρώπη, η Πάργα είναι ο ένας και μοναδικός περιορισμός κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ζευγάρια από την Ευρώπη επιλέγουν την Πάργα για να παντρευτούν και σε κάποιούς από τους γάμους ζευγαριών έτυχε εκεί στο 2005 όχι απλώς να παρακολουθήσω, αλλά να είμαι και μάρτυρας, σαν κουμπάρος ένα πράγμα δηλαδή.

Όλα σε κάνουν να την αγαπήσεις την Πάργα, υπάρχει μια αέναη αρμονία σχεδόν στα πάντα και όσο κι αν ακούγεταιι οξύμωρο, παρότι είναι μικρή θεωρητικά, έχει τόσες πολλές ομορφιές που θες αρκετό χρόνο για να την ανακαλύψεις και να τη γευτείς.

Σαν την Πάργα δεν υπάρχει αλλού, όπου κι αν ψάξεις, Πάργα, δεν θα βρεις, είναι μια πολύ δυνατή Πηγή που ξεδιψά τη ψυχή σου, μια πολύ δυνατή πηγή ψυχικής ανανέωσης.

Μια βόλτα στην Πάργα, είναι ικανή να καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Καλή τουριστική σαιζόν στην Πάργα και τον κόσμο της, καλό καλοκαίρι.


Σπύρος Πλέουρας

Φωτογραφία: Χαρίκλεια Μπούκα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα