Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:22

Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα

490 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2021, 6:57 μμ | 0 σχόλια

Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα
5ημερο-30ωρο-6ωρο -συλλογικές συμβάσεις-συνδικαλιστικά δικαιώματα

Δελτίο τύπου
Την Τετάρτη 12 Μάη η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης δημοσιοποίησαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο που οραματίζονται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις.
οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου:
Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, (μέσω ατομικών συμβάσεων). Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό ή μειωμένες ώρες. Ταυτόχρονα, η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας νομιμοποιεί παραπέρα το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται νέοι κλάδοι (courier, αποθήκες και logistics, υγειονομικών και φαρμακευτικών υλικών, πληροφορική, τηλεφωνικά κέντρα, data centers, βιομηχανία σκυροδέματος, εξορυκτικές δραστηριότητες κ.ά.).
Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει.
Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.
Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών
Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάση σε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση της αξίας τους.
Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι μονόδρομος ο αγωνιστικός συντονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα με μαχητικές μορφές, νέες απεργίες, διαδηλώσεις, ώστε να μην έρθει στη Βουλή το έκτρωμα Χατζηδάκη. Σε συνέχεια των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης Μάη, που μετατράπηκε σε μέρα ταξικής διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας, κόντρα στην υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στο νόμο-σφαγείο.
Για αυτό καλούμε:
Σε συνεδριάσεις όλων των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να συγκαλέσουν κοινή σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Σε εξορμήσεις και σε συσκέψεις και τη δημιουργία κέντρου αγώνα .
Την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία όταν κατεβάσουν το νόμο στις επιτροπές της βουλής και νέα κλιμάκωση με απεργίες –καταλήψεις

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
Ο γενικός οργανωμένος ξεσηκωμός με τον αγώνα στα χέρια των εργαζομένων και η σύγκρουση με την κυβέρνηση αποτελούν αναγκαίο όρο για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό τερατούργημα.
Ως «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» θα συμβάλλουμε σε αυτή τη προσπάθεια με συσκέψεις και συνεχείς ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές και τα χωριά

τα εκλεγμένα μέλη της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων»
στα συνδικάτα της Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα