Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:41

Κώστας Μπάρκας: Τα εθνικά ζητήματα δεν είναι χώρος αντιπολιτευτικού λόγου

508 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2021, 1:08 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Τα εθνικά ζητήματα δεν είναι χώρος αντιπολιτευτικού λόγου. Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει τον κυριαρχικό της χώρο και τις εθνικές θέσεις.

«Τα εθνικά ζητήματα δεν είναι χώρος αντιπολιτευτικού λόγου. Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα βλέπουμε σοβαρά και να μην κάνουμε πολιτική σπέκουλα», ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας τόνισε «η χώρα μας είναι παρούσα σε περιστατικά, τα οποία μας προσβάλουν και θα αναφερθώ κυρίως στην αεροπειρατεία η οποία συνέβη στην Ryanair, όπου ένα αεροπλάνο, το οποίο έφυγε από την χώρα μας, αναγκάστηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία. Θα αναφέρω τα λεγόμενα του κ. Καλεντερίδη, ο οποίος έδωσε όλο το φάσμα δράσης ξένων πρακτόρων στην χώρα μας. Δυστυχώς η χώρας μας έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι δράσης ξένων πρακτόρων άλλων χωρών και δη μη δημοκρατικών χωρών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιλέξει, σε θέσεις οι οποίες είναι για τα εθνικά μας ζητήματα καίριες, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία γνώση των εθνικών μας ζητημάτων. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει τους Νόμους για να τους βάλει στις θέσεις των επικεφαλής της ΕΥΠ και βεβαίως δεν έχουμε καμία δράση απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Εγώ θέλω να πω ότι αν και δεν υπερασπίζομαι τον πολιτικό χαρακτήρα του δημοσιογράφου, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Λευκορωσίας, παρόλα αυτά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα μας δεν είναι ένα πεδίο, στο οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει για να διεκδικεί τα εθνικά του. Θα πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε τις εθνικές μας θέσεις, τον κυριαρχικός μας χώρο και ρόλο στην περιοχή. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, το οποίο έχει εκθέσει την χώρα μας και στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.».
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, καθώς και στο προγραμματισμένο ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Κομμουνιστικού Κόμματος, σημειώνοντας «Νομίζω ότι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δίνει βάρος στον αντιπολιτευτικό του λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμενος την Νέα Δημοκρατία, είναι εξαιρετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύονται. Όσον αφορά την παρέμβαση της Τουρκίας, εγώ έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Δένδια, ο οποίος δείχνει μια τάση να υπερασπίζεται τις εθνικές μας γραμμές κόντρα στην κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορισμένες φορές δεν δείχνει αυτήν την τάση. Ο κ. Δένδιας είναι ο μοναδικός της κυβέρνησης ο οποίος έχει αναφερθεί στη Βόρεια Μακεδονία με το όνομά της, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι Υπουργοί μιλούν για «γειτονική χώρα», άρα καταλαβαίνετε ότι είναι ο μοναδικός που ακολουθεί τις εθνικές γραμμές, όπως αυτές έχουν χαραχθεί τόσα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Με την έννοια αυτή η συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς εμείς διεκδικούμε τα εθνικά μας ζητήματα, το ένα και μοναδικό πράγμα που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία και είναι σαφές ότι διεκδικούμε τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι κυρώσεις έχουν αργήσει κοντά στον ενάμιση χρόνο. Aκόμα δεν τις έχουμε δει. Το γεγονός ότι σταματά η συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι μία από τις κυρώσεις, αλλά το γεγονός ότι η Τουρκία προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις των εθνικών μας χώρων και η Ευρώπη παραμένει άφωνη είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα