Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:46

Ιωάννινα: Το Άλσος αναμορφώνεται από τον Δήμο και υιοθετείται από την Κοινότητα

497 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/05/2021, 3:13 μμ | 0 σχόλια

Με μία συνολική παρέμβαση που υλοποιείται από τις υπηρεσίες του ο Δήμος Ιωαννιτών παρεμβαίνει και αναβαθμίζει το Άλσος, ένα πάρκο ζωτικής σημασίας για την πόλη.
Ήδη έχει γίνει η κατασκευή της παιδικής χαράς, ανακατασκευάστηκαν όλα τα παγκάκια, καθαρίστηκε, απομακρύνθηκαν χόρτα και κλαδιά και έγιναν φυτεύσεις λουλουδιών.
Τα συνεργεία του εργοταξίου, του πρασίνου και της καθαριότητας συνεχίζουν τις εργασίες ενώ με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, έγινε γνωστό ότι ο χώρος του Άλσους «υιοθετείται» από την Κοινότητα Ιωαννίνων με σκοπό την προστασία και την περιποίησή του.
Σήμερα το πάρκο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Αριστείδης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Σοφία Καραπάνου και μέλη του Συμβουλίου Ιωαννίνων.
Με αφορμή την επίσκεψη και τις εργασίες αναβάθμισης του χώρου διένειμαν γλάστρες με λουλούδια και σακούλες ανακύκλωσης στους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις που έκανε εξήρε την πρωτοβουλία της Κοινότητας να υιοθετήσει τον συγκεκριμένο χώρο.
Επίσης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την δουλειά που έχουν κάνει στο Πάρκο προκειμένου να ευπρεπιστεί.


«Αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής να αποδώσει τους κοινόχρηστους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες στους συμπολίτες μας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιοποιήσουμε τους χώρους αυτούς και ζητούμε την συμβολή των συμπολιτών μας ώστε να περιφρουρούν και να προστατεύουν τους χώρους αυτούς» τόνισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του και υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της Κοινότητας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς της πόλης.
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων Σοφία Καραπάνου αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων που γιορτάζεται σήμερα και στην αξία των πάρκων για τα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι οι χώροι πρασίνου στις πόλεις αποτελούν επένδυση στο μέλλον.
«Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε αυτούς τους χώρους. Και οι φορείς και οι πολίτες. Εμείς υιοθετούμε το Πάρκο του Άλσους και με την βοήθεια των πολιτών επιδιώκουμε την προστασία τους. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την διαδικασία» υπογράμμισε η κ. Καραπάνου.
Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των κατοίκων εξαιτίας νυχτερινών εκδηλώσεων που γίνονται στο πάρκο του Άλσους.
Στην απάντησή του ανέφερε: «Η έκκληση είναι προς όλες τις κατευθύνσεις να σταματήσει η αντιπαράθεση που υπάρχει. Εμείς αποδίδουμε τον χώρο σε όλους τους πολίτες ισότιμα, όμως με απόλυτο σεβασμό στους κατοίκους της περιοχής. Ο ένας πρέπει να σεβαστεί τον διπλανό του. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατικής συνύπαρξης των ανθρώπων».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα