Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:51

ΔΕΥΑ Πρέβεζας: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β»

518 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2021, 10:38 πμ | 0 σχόλια

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΥΑΠ ανακοινώνει σήμερα την υπογραφή της σύμβασης, ύστερα από ηλεκτρονική δημοπρασία, του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β» ποσού 617.224,39 ευρώ (765.358,24 με ΦΠΑ) με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία «ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ».
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1.500.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ και στην πράξη περιλαμβάνεται και υποέργο αυτεπιστασίας της αρχαιολογίας προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Το έργο έχει προθεσμία υλοποίησης 12 μήνες και η σύμβαση χρηματοδοτείται από επενδυτικό δάνειο που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (πρώην πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι).
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών με αγωγούς μεγαλύτερων διατομών που θα λειτουργούν μεν με επάρκεια για τις ανατολικές περιοχές της ΔΚ Πρέβεζας (Νεοχώρι, Πν. Φάρος, Αγ. Τριάδα κλπ), θα ανακουφίσουν δε από σπασίματα και διαρροές το σύνολο του δικτύου ύδρευσης το οποίο είναι ενιαίο και καλύπτει τις ανάγκες 22.000 ατόμων.
Η υφιστάμενη κατάσταση του ενιαίου δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας συνοψίζεται ως εξής:
Α) Στις ανατολικές περιοχές (Νεοχώρι, Πν. Φάρος, Αγ. Τριάδα κλπ) , λόγω του ότι:
οι οικισμοί είναι σε δυσμενέστερη θέση λόγω της υψηλότερης υψομετρίας τους,
οι υφιστάμενοι κεντρικοί αγωγοί τροφοδοσίας έχουν πολύ μικρές διατομές παρουσιάζουν συχνά σπασίματα -διαρροές και χρήζουν αντικατάστασης, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με επάρκεια, και τέλος
σε αυτούς παρουσιάζεται οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη,
τους θερινούς μήνες δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής ύδατος για πολλές ώρες την ημέρα.
Β) Στην πόλη της Πρέβεζας όπου το υψόμετρο είναι χαμηλό -προκειμένου να υπάρχει επάρκεια πιέσεων στις υψηλές ζώνες ήτοι τις ανατολικές περιοχές- το δίκτυο λειτουργεί σε υψηλότερες πιέσεις (μέσω των αντλιών από τη δεξαμενή) με αποτέλεσμα συχνές διαρροές και σπασίματα.
Με τα προτεινόμενα έργα Β’ φάσης, θα ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός που αφορά την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των κεντρικών αγωγών διανομής του συνόλου της ΔΚ Πρέβεζας.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα