Τρίτη, 25/06/2024 | 03:30

Τεχνικό Κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας

639 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2021, 5:27 μμ | 0 σχόλια

Τεχνικό Κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας
για καταγραφή προβλημάτων και προώθηση υλοποίησης βελτιωτικών παρεμβάσεων

Τεχνικό Κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία, να καταγράψει την κατάσταση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν για αναβάθμιση τόσο των κτιρίων, όσο και του περιβάλλοντος χώρου. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε επίσημα έπειτα από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής στα μέσα Απριλίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, όπου συστεγάζονται το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία, το Ειρηνοδικείο, το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Δικηγορικός Σύλλογος, καθώς και τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου. Μεταξύ των προβλημάτων που εντοπίστηκαν ήταν διαρροή υδάτων από την στέγη που είναι κατεστραμμένη σε αρκετά σημεία και συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό σε πολλά σημεία, ανεπαρκές σύστημα παρακολούθησης και ασφάλειας του χώρου, φραγμένα φρεάτια και υδρορροές στο εξωτερικό εξαιτίας άτακτης ανάπτυξης μεγάλων δέντρων.
Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ του κλιμακίου και του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γεράσιμου Γαντζία, της Προϊσταμένης Γραμματείας Πρωτοδικείου κ. Αθανασίας Τετράδη και της Προϊσταμένης Γραμματείας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ.Νίκης Περδικάρη, όπου οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ενημερώθηκαν διεξοδικά και κατέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν και συζητήθηκαν θέματα συντήρησης των κτιρίων, αλλά και πιθανές επιπλέον παρεμβάσεις για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή του.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Όπως είχα δεσμευθεί έπειτα από συνάντησή μου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, υποδεχθήκαμε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου, που διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα, ενώ στη συζήτηση που προηγήθηκε είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε τις ανάγκες συντήρησης που έχουν δημιουργηθεί στα κτίρια και τους εξωτερικούς χώρους έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια χρήσης. Επιπλέον, οι ειδικοί του Υπουργείου μας έδωσαν οδηγίες και εναλλακτικές λύσεις για την προώθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων που χρειαζόμαστε.
Βεβαίως, οι 50.000 ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων για ελαιοχρωματισμό και φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου, βεβαίως θα φέρουν βελτιώσεις. Έπειτα όμως από τη σημερινή επίσκεψη, έχω τη δέσμευση ότι οι διαπιστώσεις του κλιμακίου θα εξεταστούν στο Υπουργείο και ότι θα αξιολογηθούν και θα υλοποιηθούν τα επιπλέον απαιτούμενα έργα. Όπως έχω πει, πρόκειται για ένα κτίριο ορόσημο στην είσοδο της πόλης μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να είναι όχι μόνο ο ναός της Θέμιδας στο νησί μας, αλλά και ένα κόσμημα για τη Λευκάδα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα