Πέμπτη, 18/04/2024 | 00:38

Εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

598 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2021, 3:15 μμ | 0 σχόλια

Η κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Στη θέση του Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τρομπούκης (από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών»).

Στην έναρξη της συνεδρίασης έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις του πρώην προέδρου (κ. Στ. Παργανά) και του πρώην αντιπροέδρου (κ. Δημ. Σακαρέλη) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα πρόεδρο κ. Στ. Παργανά για τη συνεργασία και δήλωσε: «Εγώ ευχαριστώ τον κ. Παργανά για ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσει να είναι μαζί μας ως περιφερειακός σύμβουλος. Και προτείνω ως πρόεδρο – μετά από ομόφωνη απόφαση της παράταξής μας – την κ. Σταυρούλα Μπραϊμη. Μετά την οριστική παραίτηση του κ. Παργανά όφειλα ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης να κάνω συνεδρίαση της παράταξης και να συζητήσουμε ακόμη μια φορά, καθόσον ο νομοθέτης καθιστά εμάς υπευθύνους να προτείνουμε την αποδοχή και εκλογή νέου προέδρου. Κατόπιν αυτού δεχθήκαμε την παραίτησή του (κ. Παργανά) και μετά από δική μου πρόταση ομόφωνα αποφασίσαμε ποιον θα προτείνουμε ως νέο πρόεδρο από την παράταξή μας».

Όπως εξηγήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση δήλωσε:

«Επιθυμώ να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για την απόφαση του να με προτείνει ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και τους συμβούλους της παράταξής μας, Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.

Η εκλογή αυτή αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη.

Αναλαμβάνω τα καθήκοντα της Προέδρου, έχοντας μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, σεβόμενη τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Με βασική αρχή τον δημοκρατικό διάλογο και με την βοήθεια όλων θα αγωνιστώ για ένα Περιφερειακό Συμβούλιο ενωμένο που να εργάζεται με δημιουργικό τρόπο και ελεύθερο φρόνημα, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις.

Ένα Περιφερειακό Συμβούλιο αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό και βερμπαλισμό. Εξάλλου αντίσταση δεν είναι μόνο οι ύβρεις, αλλά και το επίπεδο του καθενός μας.

Με πολιτικό πολιτισμό θα προσπαθήσω η ΣΥΝΘΕΣΗ να αποτελέσει το εφαλτήριο και την ικανοποίηση του οράματος όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Σας καλώ να λειτουργήσουμε συναινετικά, σεβόμενοι το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, του οποίου η τήρηση θεωρείται απαρέγκλιτος κανόνας για όλους μας.

Και μπορεί οι υγειονομικές συνθήκες να μας επέβαλαν νέους τρόπους λειτουργίας, όμως πιστεύω ότι προσαρμοστήκαμε. Ελπίζω ωστόσο, εύχομαι και θα επιδιώξω ως νέα Πρόεδρος να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και τον απερχόμενο Προέδρο κ. Παργανά για την ακάματη προσπάθεια και την προσφορά του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν δουλειά, λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τον Προμηθεϊκό μύθο, η αιδώς και η δίκη, ο αλληλοσεβασμός και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι κοινό κτήμα όλων των πολιτών, πόσο δε μάλλον ημών.

Με αφετηρία την εκλογή μου, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και μάλιστα ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος, κάτι το οποίο τιμά όλες τις γυναίκες, σας καλώ να πορευτούμε με το ήθος, την ευπρέπεια και την ταπεινότητα να αποτελούν βασικές αρετές και αξίες όλων μας, προς όφελος της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.

Σας ευχαριστώ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα