Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:56

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Δήμαρχο Πάργας για τη φετινή τουριστική περίοδο…

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/04/2021, 8:27 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ενόψει της τουριστικής περιόδου που είναι προ των πυλών, μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε από τον κατεξοχήν τουριστικό δήμο της Ηπείρου, τον Δήμο Πάργας, με τον Δήμαρχο Νίκο Ζαχαριά. Αφού τον ευχαριστήσαμε για την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας για ενημέρωση ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.  Ο ίδιος μετρημένος και σοβαρός, με ρεαλισμό  έθεσε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. «Και φέτος είναι μια χρονιά ιδιαίτερη, δεν είναι η κατάσταση όπως τα χρόνια που γνωρίζαμε, με τις προετοιμασίες και τους τρόπους που γνωρίζαμε και πάμε με άλλη σκέψη να προσεγγίσουμε το τουριστικό προϊόν. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάργας και τον δήμο που εμπλέκεται  άμεσα στην όλη διαδικασία , είναι να προετοιμαστεί σύμφωνα με τις υπάρχους συνθήκες», τόνισε ο Δήμαρχος Πάργας, εξηγώντας ότι ενώ προ κορονοϊού η προβολή της περιοχής γίνονταν μέσα από τις τουριστικές εκθέσεις, ενώ υπήρχε άλλος τρόπος προσέγγισης των τουριστών με τα τουριστικά γραφεία, με τον μαζικό τουρισμό, τώρα η προσέγγιση είναι στοχευμένη. Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρθηκε στην αλλαγή της φιλοσοφίας από πλευράς Δήμου Πάργας.

Σε ότι αφορά την διαφορετική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μας μίλησε για την ενεργοποίηση της τουριστικής επιτροπής του δήμου, με έναν διαφορετικό τρόπο. Επί της ουσίας τα μέλη της τουριστικής επιτροπής χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα προσπάθησε και προσπαθεί να δουλέψει στον δικό της τομέα. «Μας ενδιαφέρει πέρα από τον τουρισμό μέσω των πρακτορείων και ο εναλλακτικός τουρισμός.  Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από δραστηριότητες στον τουρισμό, όπως ο ποδηλατικός, ο περιπατητικός, ο γαστρονομικός , επιπλέον πάμε να ενεργοποιήσουμε και το καταδυτικό πάρκο που έχουμε και να ενεργοποιήσουμε και τον καταδυτικό τουρισμό» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Ζαχαριάς!  Ειδική μνεία έκανε ο δήμαρχος Πάργας στους ανθρώπους που βοηθούν τον δήμο στον τουριστικό κλάδο, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην πρόσληψη του επιστημονικού  συνεργάτη και συγκεκριμένα τον Χρήστο Ντίτορα ο οποίος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στον τουριστικό τομέα. Ο Χρήστος Ντίτορας που εργάζεται στο HILTON προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του στο αντικείμενο της τουριστικής προβολής του δήμου Πάργας . Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον εθελοντισμό ο δήμαρχος Πάργας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Προσωπικά με ενδιαφέρει να περάσω μια άλλη αντίληψη στους συντοπίτες μου , την αντίληψη του εθελοντισμού. Πρέπει οι ίδιοι να ασχολούμαστε για τον τόπο μας και να προσφέρουμε. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο για την περιοχή μας και δε σας κρύβω ότι νέοι άνθρωποι έχουν ενεργοποιηθεί πάνω σ’ αυτόν τον τομέα τόσο στην περιοχή της Πάργας, της Λούτσας, της Αμμουδιάς και σε πολλές άλλες περιοχές του δήμου μας,  δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.».

Δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε ζητήσαμε από τον κ. Ζαχαριά να μας σχολιάσει αν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν αισιοδοξία για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.  Ο Δήμαρχος Πάργας εξήγησε ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς  και όλα δείχνουν ότι θα εντατικοποιηθούν κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος  και του εγχώριου πληθυσμού, πολύ περισσότερο  των ανθρώπων που εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν  αλλά και  μεγάλο μέρος των επισκεπτών. «Αυτό είναι το ισχυρό χαρτί για φέτος  και αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι  ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα πάει πολύ δυνατά σε σύγκριση με πέρυσι.» δήλωσε μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας προς πάσα κατεύθυνση ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στον δήμο Πάργας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα