Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:33

«Μέριμνα για ανάδειξη του Κάστρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρεβέζης»

445 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2021, 6:25 μμ | 0 σχόλια

 

Ο Πρεβεζάνος βουλευτής εκλεγμένος στη Β΄Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για το κάστρο του Παντοκράτορα!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 08/04/2021

Του: Κωνσταντίνου Χήτα Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Μέριμνα για ανάδειξη του Κάστρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρεβέζης»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Πρέβεζας και σύμφωνα με ανάρτηση τοπικών ιστοσελίδων του Διαδικτύου, σοβαρή διάβρωση παρατηρείται στο Κάστρο του Παντοκράτορα, του Δήμου Πρέβεζας, από την πλευρά της θάλασσας. Επιπρόσθετα, επιτακτική ανάγκη είναι και η ανάπλαση της περιοχής που γειτνιάζει προς αυτό. Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγουν κλιμάκια ειδικών, μετά από τις αυτοψίες που διεξήγαγαν, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο άνω Κάστρο. Στο εσωτερικό του εν λόγω υπάρχει και το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, του οποίου η κατασκευή ανάγεται στο 1939. Το εν λόγω εκκλησάκι δεν είναι κηρυγμένο μνημείο, παραμένει εγκαταλελειμμένο ενώ συμβαίνει να βανδαλίζεται, ενίοτε και από διάφορους κακόβουλους επισκέπτες του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου, αφενός, να αντιμετωπιστεί η διάβρωση του ως άνω Κάστρου του Παντοκράτορα, και αφετέρου, να γίνει η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πέριξ και εντός του εν λόγω Κάστρου αλλά και να ληφθεί πρόνοια φροντίδας, προστασίας και συντήρησης στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα